Story savet: Kako započeti promene

0
Life coach Siniša Ubović daje vam savete kako da započnete novo poglavlje u životu
Siniša Ubović, foto: Dalibor Danilović za Sensu
Siniša Ubović, foto: Dalibor Danilović za Sensu

Postoji li odgovor na svako pitanje?

U nekom trenutku života svako od nas nađe se u situaciji kada mu je dosta svega i poželi promene na svim nivoima - da konačno živi bez stresa, nerviranja, pritisaka i svakodnevnih problema. Svi verujemo da bi nam bilo mnogo bolje i lakše kada bismo imali veću platu, živeli u nekoj drugoj zemlji, imali drugačije poslovne partnere... Sve bi nam u životu išlo lakše ako bi ljudi s kojima smo osuđeni da provodimo vreme i život konačno shvatili da i mi imamo pravo na sreću i kada bi već jednom počeli da osluškuju naše potrebe, htenja i želje. Ali, život ne funkcioniše na taj način. Dokle god budemo čekali da se ljudi, okolnosti i uslovi oko nas promene, teško da ćemo ikad dostići taj nivo mira, radosti i sreće o kojem maštamo.

Gde počinju promene?

Promena počinje od nas. Mi sami moramo da krenemo od onog jedinog što istinski posedujemo - od sebe. Niko ne može da zna šta pokreće moju dušu i šta je ono što me čini srećnim. Kada shvatimo da u sebi posedujemo sve ono što je potrebno da bismo vodili srećan i uspešan život, da snaga za izgradnju stabilnog i zadovoljstvom ispunjenog života leži upravo u nama, a ne tamo negde izvan nas, nema više nijednog razloga da takav život i ne počnemo da živimo.

Kako primeniti put promena?

Kada počnemo da vodimo više računa o sebi i svojim potrebama pri tom ne ugrožavajući druge, kad počnemo da odvajamo malo vremena za primećivanje svega onoga što već imamo i što smo postigli u svom životu, kad počnemo s više ljubavi da gledamo onu osobu koja je ispred nas kad se ujutro pogledamo u ogledalo, tada ćemo otpočeti jednu sigurno najčvršću vezu koju ikada možemo ostvariti - vezu sa samim sobom. Došlo je vreme da osluškujemo potrebe svog bića i svog srca. Setite se uvek jedne od najvećih istina: U nama leže sva pitanja i svi odgovori

 

 

TAGOVI: Zdravlje123
makonda-tracker