ovo treba da se zna

Ideje za sakrivanje novca na plaži: 7. će vas oduševiti, ovoga se još niko nije setio

1

Neke su i lopovima dobro poznate, ali ima i onih za koje, sigurni smo, nikad niste čuli

foto: Gorloff-KV, Shutterstock
foto: Gorloff-KV, Shutterstock

Odlazak na godišnji odmor je jedna od najboljih stvari koja tokom godine može da vam se desi. Neki ljudi više vole planinu tokom vrelih letnjih dana, ali većina te trenutke koristi kako bi otputovala na more i uživala u vodi, suncu, relaksaciji.

 

Iako predstavlja najsrećniji događaj, odlazak na more nosi sa sobom i dozu stresa, naročito ako putujete sa decom. Od brige da deca ne izgore, do toga šta sve treba poneti na plažu mnoge ljude često muči pitanje, gde bezbedno sakriti novac dok ste u vodi, a da ne mora uvek jedno da ostane i čuva stvari.

 

Ono što je najvažnije jeste da se zaštite dragocenosti i novac. Najbolji savet je da ne nosite mnogo novca na plažu, već samo onoliko koliko je potrebno za tih nekoliko sati koliko ćete biti van smeštaja. Ipak, i ta količina novca koju ponesete ne treba da se shvati olako, a mi vam donosimo nekoliko veoma korisnih saveta za skrivanje novca na plaži.

 

Uobičajene metode


1. Sprijateljite se sa ljudima koji sede u vašoj blizini - zamolite ih da "bace pogled" na vaše stvari dok ste vi u vodi. 


2. Stavite svoje stvari u plastičnu kesu sa patent zatvaračem i zakopajte torbu u pesak, ispod peškira. Takođe je dobra ideja da zakačite kanap između torbe i peškira kako ne biste zaboravili da je tamo dole.

 

3. Nabavite sef na plaži. Nije potrebno mnogo truda da se pronađu sefovi na plaži za prodaju. Zaključavaju se pravo na vašu stolicu, hladnjak ili druge teške, teško pokretne predmete.


4. Koristite vodootpornu posudu. Ima ih mnogo i na prodaju. Ideja je da nosite svoje stvari u vodu. Ipak, pazite da ne procuri jer onda ćete imati opet problem.


Načini koji su manje poznati

 

5. Ako nosite knjigu na plažu dobra ideja je da novac stavite upravo u nju. Ako imate vremena napravite duple korice i u korice zalepite papir tako da napravite džepić. Veoma je mala verovatnoća da će se neko setiti da tu traži vaš novac.


6. Dečija pelena. Novac zamotajte u kesicu, a potom uzmite malo papira i stavite ga u pelenu. Sve to zajedno umotajte tak oda izgleda kao da je iskorišćena pelena. Retko ko će da uzme s plaže iskorišćenu bebeću pelenu.


7. Teniska loptica. Još jedna sjajna ideja je da novac sakrijete u tenisku lopticu, a u obzir može da dođe i fudbalska. Potrebno je da je presećete na jednom delu a onda unutra umetnete novac i druge vredne predmete. Zalepite je trakom i stavite tako da se ne vidi da je sečena. Idealno je ispod ležaljke ili ispod peškira. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Aleksandra Prijović uživa na odmoru 


 

makonda-tracker