korisno

Kako skinuti SUPER LEPAK sa prstiju? Ovi saveti vam mogu pomoći ako ste zalepili kožu + trik za skidanje sa nameštaja

0

Ako ste ikada u životu koristili super lepak znate da je noćna mora ukloniti ga ma gde da kapne, a o ulepljenim prstima da ne govorimo

SUPER LEPAK JE TEŠKO UKLONITI SA KOŽE
SUPER LEPAK JE TEŠKO UKLONITI SA KOŽE foto: Shutterstock / Amanda Alamsyah

Super lepak zna da bude super stvar, jer može da nam reši proleme poput slomljenih ukrasa, plastičnih igračaka, a lepi čak i keramiku. Gotovo da nema toga što on ne može da zapeli, a najgore je kad vam se njime ulepe prsti.

Tada, ako vučete rizikujete da se povredite, pa je to ono što nikako ne biste smeli da radite. Ipak, to ne znači da treba da sedite slepljenih prstiju, baš naprotiv.

Donosimo vam nekoliko korisnih trikova za lakše uklanjanje super lepka sa kože, ali i jedan koji vam može pomoći da ga uklonite sa nameštaja.

1. ULJANI ACETON

Čim primetite da su vam se prsti ulepili treba brzo da reagujete, jer sve što duže čekate sve će biti teže ukloniti ga sa kože. Ako pri ruci imate uljani aceton ili sredstvo za uklanjanje laka sa noktiju to može da bude vaš saveznik. Natopite ga na vatu i lagano pokušajte da utapkate na mesto gde ste zalepili kožu. Budite obazrivi, nemojte na silu da razdvajate prste da ne oštetite kožu i ne naravite ranu. Ako ne uspe pokušajte sledeći trik.

2. MASLINOVO ULJE

Ako aceton neće da ukloni lepak probajte da prste potopite u čašicu u koju ste sipali malo maslinovog ulja. Ulje će namastiti kožu i trebalo bi da lepak počne polako da popušta. Ako ni to ne uspe isprobajte poslednji trik.

S UKLANJANJEM LEPKA S ODEĆE TREBA BITI POSEBNO OBAZRIV
S UKLANJANJEM LEPKA S ODEĆE TREBA BITI POSEBNO OBAZRIV foto: Shuttesrstock / HalynaRom

3. LIMUNOV SOK

Ova kiselina deluje i na fleke od super lepka, ali ukoliko su male. Sipajte limunov sok u posudu i potopite kožu 5 do 10 minuta. Zatim pomoću meke četkice za zube ili pamučnog peškira utrljajte sok od limuna direktno na to područje. Trljajte kožu suvom krpom da biste olabavili lepak, a zatim operite ruke i namažite ih kremom.

Ako ni ovo ne uspe potražite u specijalizovanim radnjama sredstvo za uklanjanje lepka ili se obratite lekaru za pomo.

Dodatni saveti: Ako lepak kane na drvo probajte da ga uklonite acetonom, ako je na tkanini možete da probate sa alkoholom, sirćetom, maslinovim uljem ili običnom sapunicom. Vodite računa sam o tipu tkanine kako je ne biste još više uništili.

Na površine, kao što je kožni nameštaj, možete da nanesete sirće. Biće mu potrebno malo više vremena da deluje, ali bi trebalo da odradi posao na kraju.

Bonus video:

Kako uhvatiti miša bez mišolovke?

makonda-tracker