jednostavnije ne može

Kako da uklonite 99 % bakterija sa kuhinjskog sunđera? Uz TRIK OD NEKOLIKO SEKUNDI ponovo će biti bezbedan za korišćenje

0

Bez obzira koliko deluju da su čisti, kuhinjski sunđeri su zapravo leglo zaraze, jer se u njima veoma brzo razmnožavaju mikroorganizmi

KAKO DEZINFIKOVATI KUHINJSKI SUNĐER ZA 90 SEKUNDI?
KAKO DEZINFIKOVATI KUHINJSKI SUNĐER ZA 90 SEKUNDI?foto: Shutterstock / correct pictures

U svakoj kuhinji pravi gospodar sudopere, ali i drugih kuhinjskih delova je kuhinjski sunđer. Mnoge domaćice ga često menjaju, ali uprkos tome u njemu uvek ima mnogo bakterija, koje mogu da ugroze naše zdravlje.

Budući da se njima peru ne samo sudovi, već i radni delovi, šporet, i drugi predmeti u kuninji jasno je zašto je to jedan od najprljavijih predmeta u našem domu.

Ipak, ono što mnoge domaćice ne znaju jeste to da ga ne morate baciti čim se malo zaprlja. Postoji trik pomoću kojeg se možete rešiti bakterija, a za njega vam treba samo nekoliko trenutaka.

Istraživanje objavljeno u Scientific Reports 2017. pokazalo je se bakterije šire veoma brzo preko sunđera, a studija objavljena u Journal of Environmental Health otkrila je da se većina - čak 99 odsto - bakterija može ukloniti iz sunđera stavljanjem u mikrotalasnu pećnicu na 90 sekundi pri punoj snazi.

Šta treba uraditi?


Pokvasite sunđer, pa ga stavite u mikrotalasnu. Uključite na punu snagu na 90 stepeni. Nakon toga isključite, ostavite da se ohladi i ostavite da se ohladi.

ČIŠĆENJE SUNĐERA U MIKROTALASNOJ
ČIŠĆENJE SUNĐERA U MIKROTALASNOJfoto: Shutterstock / eanstudio

Ovako ćete ukloniti bakterije i sunđer ćete bez brige moći da koristite još neko vreme.

*Upozorenje: U mikrotalasnu pećnicu nikako ne stavljajte sunđere koji imaju sjajne, metalne delove.

Bonus video:

Trik za smanjenje računa za struju

makonda-tracker