neverovatno

6 magičnih trikova za koje vam treba samo grožđana mast

0
Grožđana mast za usne je nezaobilazan kozmetički proizvod torbe svake žene. Znamo da odlično štiti od uticaja vetra u ovim hladnim danima i neguje usne. Međutim, postoji još nekoliko zanimljivih načina da se ona upotrebi.

Labelo umesto flastera: Novi par cipela može nažuljati deo iznad pete. Osim flastera kao prva pomoć poslužiće i labelo. Ukoliko ga namažete na iritirano mesto slobodno nastavite hodanje u cipelama bez neprijatnog i bolnog osećaja.

 

Zamaskirajte ogrebotine na predmetima od kože i učinite ih sjajnijim: Ukoliko primetite da su vam cipele ili torba izgrebane, ne brinite, malo labela i tu može da pomogne. Nanošenjem manje količine zamaskiraćete ovaj problem, a ujedno će koža dobiti sjaj.

 

Izlečite manje posekotine ili ujede inekata: Zbog hidrirajućeg svojstva mast za usne moze da ubrza proces zarastanja posekotina. Uklanja crvenilo i umruje iritacije.

 

Oblikujte obrve: Umesto skupih gelova za obrve iskoristite mast za usne. Mala količina učvrstiće ih i učinitu da izgledaju uredno.

 

Improvizujte sveću: Ubodite šibicu u mast i dobićete sveću koja moze da posluži u hitnim situacijama.

 

Neka parfem duže traje: Ako naneseta malo masti, pa preko nje parfem, on će duže biti postojan.

makonda-tracker