za srećan početak nove godine

Još uvek nije kasno! 3 stvari koje obavezno treba da IZBEGNETE 1. januara

0

Stigla je 2024. godina, a veruje se da neke stvari obavezno treba izbeći prvog dana januara.

1. januar je dan za nove početke, ali za neke druge stvari je bolje sačekati koji dan
1. januar je dan za nove početke, ali za neke druge stvari je bolje sačekati koji danfoto: sofirinaja/Shutterstock

Nakon što smo nazdravili u ponoć za nov početak 2024. godine, svi se nadamo da je pred nama godina bolja od prethodnih. Čak i ako niste sujeverni, verovatno ste, čestitavši praznike, poželeli i drugima i sebi mnogo sreće i možda imali poneke rituale kako biste što srećnije ušli u novu godinu.

 

1. januar je pak za mnoge dan novih početaka, u skladu s početkom nove godine, a sve i da ste osmislili novogodišnje odluke, možda niste od danas krenuli da ih se pridržavate.

 

Ipak, neke stvari bi svakako trebalo da uradite i ovaj dan u kalendaru je idealno vreme za nove i sveže početke! S druge strane, neke poslove bi bolje bilo izbeći ovog dana, na osnovu starih verovanja.

 

 

3 stvari koje obavezno treba da izbegnete

 

 

  • Izbegnite pranje veša

 

Neki ljudi veruju da će pranje veša 1. januara "isprati" dobru sreću. 

Izbegnite tu hrpu veša još danas.

 

  • Izbegnite bacanje smeća

 

Mada mnogi baš na ovaj dan iznose stare stvari i počinju čišćenje doma, ostavite to za 2. januar. Staro verovanje kaže da će više stvari napustiti kuću nego doći u nju u novoj godini u tom slučaju.

 

Ako još niste izbacili stare stvari iz kuće, izbegnite to još danas
Ako još niste izbacili stare stvari iz kuće, izbegnite to još danasfoto: Maria Markevich/Shutterstock

 

  • Izbegnite trošenje

 

Iako mnogi čekaju prvi januar da osmisle kupovine i imaju svoje tradicije po tom pitanju, zaboravite na trošenje. Veruje se da ko mnogo troši na ovaj dan trošiće i cele godine.

 

*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

"BIĆE VELIKIH I NAGLIH PROMENA, OSETIĆE SE POVEĆANA NERVOZA" Astrolog iznela šok tvrdnju: Evo zbog čega je BITAN 21. januar!

 

makonda-tracker