putovanje

Šta obići i gde napraviti pauzu na putu od Srbije do Grčke ? Ovo su mesta koja su RAJ za dušu i užitak za sva čula

0

Ukoliko ste od onih ljudi koji u putovanju uživaju ovaj tekst će vas oduševiti 

Šta obići na putu od Srbije do Grčke?
Šta obići na putu od Srbije do Grčke?foto: Shutterstock / NDAB Creativity

Put od Srbije do Grčke nije kratak, a u tih 600, 700 kilometara koliko ima do najomiljenijih letovališta ima da se vidi mnogo toga. Ukoliko volite da tokom putovanja upoznate i neka nova mesta, i ne žurite samo da stignete od tačke A do tačke B, znajte da je ovaj put veoma životopisan i da ćete uživati.

 

Ukoliko putujete od Beograda, kada dođete do Južne Srbije već ste na pola puta. Tu već može da počne obilazak gradova, pravljenje pauza za šetnju ili ručak, a verujte da ovaj deo Srbije ima šta da vam ponudi.

 

Ništa drugačije nije ni kada se pređe granica sa Makedonijom, a kad uđete u Grčku tu ćete već biti nestrpljivi da vidite prva mesta sa dugačkim plažama, pa će vam sigurno u glavi biti pitanje, "za koliko stižemo".

 

 

Leskovac

 

Grad Leskovac nalazi se gotovo na polovini puta od Beograda do najbližih grčkih letovališta na Halkidikiju i Olimpijskoj regiji. U Leskovcu možete prošetati glavnim ulicama, popiti kafu ili uživati u nekom od brojnih restorana u kojima se služe ukusni specijaliteti od mesa, kao i druge gastronomske pikanterije. 

 

 

Vranje

 

Jedan od najlepših starih gradova na putu do Grčke je i Vranje, a Vranjanci su duboko ponosni na svoje gastronomske specijalitete. Duh starih kafana, prelepe ulice i istorija utkana u zgrade privućiće one ljude koji su željni istorije i naše kulture. 

 

 

Mrzenci 

 

Nakon što uđete u Makedoniju tu će vas sačekati nekoliko atrakcija koje turisti iz cele Srbije retko kad zaobilaze. Ako ste ljubitelj dobrog jagnjećeg i prasećeg pečenja obavezna svratite u malo mesto Mrzenci, u kojima u svako doba dana možete jesti odličnu hranu i uživatu u ručku i odmoru. 

 

Ono što je Mačkat za Srbiju to su Mrzenci za Makedoniju.

 

 

Ohrid

 

Jedno od najlepših turističkih atrakcija u Makedoniji je i Ohrid, koji se nalazi na putu od Srbije do Grčke. Prelepo jezero nudi brojne smeštaje, pa je idealno ako želite da tu i prespavate. Cene smeštaja nisu previsoke, a ukoliko imate vremena odlično bi bilo i da se prošetate po Ohridu i napravite nekoliko fotografija sa prelepog jezera koje će vam ostati za sećanje i uspomenu. 

 

 

Demir Kapija

 

Demir Kapija je grad u Povardarju, neposredno na ulazu Vardara u Demirkapijsku klisuru. U ovom gradiću možete probati izvrsna vina, budući da je poznat po vinarijama i muzeju.

 

 

Solun

 

Solun je grad koji su naši turisti davnih dana zavoleli zbog izuzetnog šopinga i povoljnih cena. Veliki tržni centri su mesto gde za malo novca možete kupiti garderobu i suvenira, ali i uživati u obilasku grada i istorijskih spomenika. 

 

Dobro je poznato da je Solun drugi po veličini grčki grad, ali i druga najznačajnija luka u Grčkoj. U njemu se nalazi i veliko Srpsko vojničko groblje – Zejtinlik i čuveni deda Đorđe koji turiste dočekuje uvek raspoložen za priču i druženje. 

 

 

 

 

makonda-tracker