uživanje

3 omiljena letovališta Srba u Grčkoj: Ovo su DESTINACIJE koje će učiniti da uživate u svakom trenutku svog odmora

0

Ako se još niste odlučili gde biste na odmor, Grčka je uvek super izbor 

Gde Srbi najviše vole da letuju u Grčkoj?
Gde Srbi najviše vole da letuju u Grčkoj?foto: Shutterstock/Sergey Novikov

Godinama unazad Srbi tokom leta doslovno "okupiraju" Grčku. Često se dešava da dok sedite na plaži više čujete srpski nego grčki, a to i ne iznenađuje, jer gde bismo druge, nego u bratsku zemlju.

 

Omiljeno letovalište Srba, što zbog mora, što zbog provoda, što zbog ni

ih cena svakako je Olimpijska regija, a naročito Paralija, u kojoj se često čuje srpska muzika, a ponekad zaigra i kolo na plaži

 

Ukoliko se još uvek mislite o destinaciji koju biste ove godine želeli da posetite možda će ovaj tekst da vam pomogne da se lakše odlučite. 

 

 

Ovo su neki od predloga, a na vama je da procenite šta je to što želite i koje mesto se najviše poklapa sa vašim očekivanjima. 

 

Olimpijska regija 

 

Najpoznatija letovališta Olimpske regije jesu Paralija, Olimpic beach, Nei Pori, Leptokarija i Platamon. Paralija je najposećenije letovalište u Grčkoj, posebno među našim turistima. Paralija je poznata po bogatoj ponudi – ovde možete kupiti garderobu, parfeme, krzno, nakit (zlatni nakit možda najjeftiniji u Grčkoj) kao i opremu za vodene sportove po veoma povoljnim cenama.

 

Ovaj deo Grčke odlikuju lepe duge plaže među kojima je među prodicama sa decom najlepša plaža u Nei Poriju. Ovo je malo mirno turističko mesto, širokih ulica, sa manjim šetalištem, prodavnicama, tavernama, poslastičarama. Najlepše pogoduje pre svega porodicama sa decom i ljudima koji žele miran odmor.

 

Srbi vole da letuju u Nei Poriju
Srbi vole da letuju u Nei Porijufoto: Shutterstock / Adellyne

 

Tasos

 

Za sve one koji žele mirno letovanje, Tasos predstavlja idealnu destinaciju. On je kao stvoren da posao i probleme prepustite zaboravu, i da se opušteno izležavate i kupate tokom celog svog letnjeg odmora. Grčko ostrvo Tasos nalazi se u istočnom delu pokrajine Makedonija, tj. severoistočnom delu Grčke. Ostrvo predstavlja najsevernije ostrvo grčkog arhipelaga u Egeju.

 

Geografski gledano, ostrvo Tasos je deo teritorije koja se naziva Trakija, i prostire na površini od oko 380 kvadratnih kilometara. Ovo ga čini devetim po veličini ostrvom Grčke. Pored toga, Tasos zauzima najistočniji i najjužniji deo prefekture Kavala. Prevoz izmedju Kavale i Tasosa je organizovan putem trajektnih linija.

 

Ovo ostrvo idealno je za putnike svih uzrasta, a zbog prelepih plaža važi za jedno od najomiljenijih destinacija za srpske putnike. 

 

Tasos je jedno od omiljenih letovališta
Tasos je jedno od omiljenih letovališta foto: Shutterstock / Serenity-H

 

Sitonija - drugi prst 

 

Sitonija, kao savršeni spoj prekrasnog mora, prelepih plaža i bujnog zelenila jedna je od veoma traženih destinacija kada je u pitanju Letovanje u Grčkoj. Pogledajte našu ponudu hotelskog smeštaja i komfornih apartmana na Sitoniji za leto 2023. i odaberite najbolje za sebe i svoje najmilije.

 

Samo srce Halkdikija, koje je dobilo ime po Sitonu, sinu Posejdona, udobno smešteno na tzv. drugom prstu između Atosa i Kasandre, okruženo zalivom Toroneos na istočnoj strani i zalivom Singitik na zapadu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Poluostrvo Sitonija čini prelepa obala dužine 500 km.

 

 

Sitonija ima predivne plaže koje Srbi obožavaju
Sitonija ima predivne plaže koje Srbi obožavaju foto: Shutterstock / haveseen

 

Živopisna mestašca, okružena predivnim uvalama i plažama s jedne strane i prekrasnim borovim šumamama i plantažama maslina sa druge strane prava su oaza mira, spokoja i apsolutnog zadovljstva. Neke od najpoznatijih plaža na Sitoniji su Kardi, Trani Amoudia,Lagomandra i dr. a najpoznatija mesta Sarti, Toroni Nikiti…

 

Za ljubitelje prekrasnih plaža, tirkiznog mora, skrivenih uvala, zelenila, mira i tišine Sitonija je pravi izbor.

 

 

makonda-tracker