super brzo mršavljenje

Kako smršati 5 kilograma za 7 dana? Da, moguće je, ako sledite savete koje fitnes trener otkriva za Glossy

0

Nakon što brzo skinete kilograme, treba da uradite još nekoliko stvari i do mora imate idealnu liniju 

Kako smršati 5 kg za 7 dana ?
Kako smršati 5 kg za 7 dana ?foto: Shutterstock / Vadym Pastukh

Možda ćete već na "prvu loptu" reći da je nemoguće... Smršati 5 kilograma za 7 dana zvuči kao neizvodljiv podvig, a zapravo je i te kako moguće.

 

Kako se može ovako brzo smršati za tako kratko vreme za naš portal otkriva fitnes trener i nutricionista, Sava Borkovac, a na vama je da pročitate njegove savete, primenite ih i odete na more u mnogo boljoj formi nego što ste sada.

 

- U prvim nedeljama osobe koje imaju veći višak kilograma mogu skinuti i po 5kg u roku od samo dva dana. Šteta što je najveći deo tih kilograma voda, ali svakako se može napraviti veliki i odličan rezultat i za svega par dana i nedelja - kaže Sava.

 

 

Pošto je odlazak na plažu i more veliki motivator za mnoge ljude treba ga iskoristiti da nas podstakne da imamo što bolje rezultate.
 

- Imao sam baš veliki višak kilograma, i znam kakav je osećaj i mnogi ljude ne vole osećaj da kada skinu majcu na plaži, a gomila sala visi sa svih strana. Takođe kada sednemo na piće negde, bez majce to je tek loš osećaj, jer u sedećem položaju sav višak se nabije tačno u predelu stomaka - priča Sava za portal Glossy.rs, pa dodaje:

 

- Osim toga motivacija da se krene u oštru borbu sa viškom kilograma jeste i to što kad smršamo možemo da radimo na plaži šta god želimo. Za gojazne ljude šetnja po pesku i plaži je prava noćna mora. Mnogi od njih će, isto kao i ja provesti pola dana u vodi, jer nam se tako vidi samo glava - kroz šalu priča on.

 

Zatim odlučuje da sa nama podeli svoje znanje i uputi nas u to kako za samo 7 dana možemo izgubiti i do 5 kilograma.

 

10 glavnih smernica za mršavljenje za kratko vreme, ali i sa ciljem da se posle toga naprave održivi rezultati su:

 

Kako smršati 5 kg za 7 dana ?
Kako smršati 5 kg za 7 dana ?foto: Shutterstock / NDAB Creativity

 

1. REDOVAN TRENING SA VEŽBAMA SNAGE - 3-4-5 x nedeljno, stvar koja će pokrenuti cirkulaciju, ubrzati metabolizam, ojačati mišiće i zglobove, podstaknuti varenje hrane, pomoći da izbacimo toksine iz tela, dati samopouzdanje i ogromnu količinu motivacije

 

2. FIZIČKA AKTIVNOST U TOKU DANA (prošetati, razmrdati telo, ustati, uraditi par čučnjeva, razgibavanje...fizička neaktivnost je ubica zdravlja i jakog i zdravog tela)

 

3. PUNO ZELENOG POVRĆA - vrlo često nas organizam obaveštava da nam je potreban neki od minerala ili vitamina u vidu iznenadne želje za hranom (najbolji izvor minerala i vitamina je povrće, sveže povrće, što zelenije to bolje)

 

4. KAFA I KOFEIN u umerenim količinama podstiču ubrzanje metabolizma i takođe imaju uticaj na smanjenje apetita i želje za hranom

 

Saveti za brzo mršavljenje tokom leta
Saveti za brzo mršavljenje tokom leta foto: Shutterstock / Monkey Business Images

 

5. JABUKOVO SIRĆE - mnogi ljudi imaju slabiju kiselinu u digestivnim organima (želucu, crevima) i zbog toga čak iako jedu ogromne količine masti i proteina, ne uspevaju da ih brzo svare i zbog toga se ta hrana sporo vari i sporo se dobija signal da su siti, zapravo natrpavaju digestivni sistem nesvarenom hranom i zbog toga se osećaju sve umornije iako sve više jedu (jabukovo sirće je odličan pomagač)

 

6. DODATAK ZDRAVIH MASTI I UMEREN UNOS PROTEINA- uzrok može biti i potreba tela za neophodnom delovima proteina i masti, tako da kada ih unesemo, ako je telo bilo u manjku sa njima, nestaće i osećaj gladi.

 

7. SELEN je mineral koji ima značajan uticaj na osećaj gladi. Hrana bogata selenom su: brazilski orasi, tuna, sardina

 

8. CIMET takođe ima uticaj na snižavanje želje za hranom

 

Cimet podstiče topljenje masti
Cimet podstiče topljenje masti foto: Shutterstock / Kiian Oksana

 

9. NUTRITIVNI KVASAC sadrži ceo opseg B vitamina, koji fali mnogim ljudima, i zadovoljavanjem potrebe za ovim vitaminom, ako je on bio u nedostatku, nestaje i osećaj gladi.

 

10. KRENITE ODMAH, šta god da ste zamislili, napišite na papir, i krenite odmah. Ako je to svakodnevna šetnja od 20minuta i izbacivanje svih šećera iz ishrane, zapišite na papir i odmah preduzmite akciju. Ako je to redovan trening od 15 minuta zapišite to, ako je to odlazak na plivanje svaki drugi dan, zapišite to, obavežite se i ispunite to što ste zapisali.

 

- Ispratite ove smernice i za nedelju dana, a u nekim slučejevima već posle 3 dana ćete videti i osetiti ogromnu promenu. Nakon toga istrajte u borbi željeni rezultati sigurno neće izostati - završava svoju priču Sava Borkovac.

 

 

makonda-tracker