ne ignorišite problem

BESPLATNO psihološko savetovalište: U Domu omladine pomoć svima koji imaju potrebu da razgovaraju sa psihologom

0

Svi koji osećaju strah, uznemirenost, paniku, tugu, potištenost ili potrebu da se obrate stručnom licu mogu se obratiti psihologu u Domu omladine

razgovor sa psihologom
razgovor sa psihologomfoto: Ground Picture/Shutterstock

Besplatno Psihološko savetovalište za mlade Doma omladine Beograda uključuje se u pružanje psihološke podrške i pomoći u prevazilaženju trauma nastalih kao posledica tragičnih događaja u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

 

Učenici i njihovi roditelji koji su traumatizovani zbog tragedije koja se dogodila, osećaju strah, uznemirenost, paniku, tugu ili potištenost, kao i svi drugi građani koji imaju potrebu da razgovaraju sa psihologom, mogu kontaktirati s Jadrankom Radovanović, psihološkinjom s dugogodišnjim iskustvom u radu koji se odnosi na pomoć u traumi i krizne intervencije.

 

Redovni termini u kojima Psihološko savetovalište Doma omladine Beograda radi svake sedmice su:

 

  • ponedeljkom od 15:30 do 18:30
  • utorkom od 9:30 do 12:30
  • četvrtkom od 14:30 do 17:30

 

Svi koji osećaju posledice traume mogu kontaktirati s Jadrankom Radovanović non-stop putem skajp adrese jadranka.radovanovic50, poziva i sms poruka +381 64 39 25 300 ili mejla jadranka.psiholog@gmail.com. Usluge Savetovališta su u potpunosti besplatne. 

 

Podrška je veoma važna posle trauma poput napada u OŠ 'Vladislav Ribnikar' na Vračaru
Podrška je veoma važna posle trauma poput napada u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračarufoto: Chay_Tee/Shutterstock

Psihološko savetovalište za mlade Doma omladine Beograda počelo je sa radom 12. maja 1969. godine. Osnovni zadatak Savetovališta je preventivni mentalno-higijenski rad sa mladima, odnosno savetodavno i psihoterapijsko delovanje u cilju sprečavanja i otklanjanja njihovih psihičkih i adaptivnih teškoća. .

 

Jadranka Radovanović završila Filozofski fakultet u Beogradu, grupa za psihologiju, smer-klinička i dečija psihologija 1980. godine, a edukaciju iz geštalt terapije pohađala od 1991 do 1996. kod prof. Mladena Kostića.

 

Edukovala se za primenu programa psihosocijalne podrške u prevenciji poremećaja ponašanja i bolesti zavisnosti kod dece i adolescenata u grupnom radu sa njima i njihovim roditeljima, kroz programe organizovane od strane nadleznih ustanova pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i sporta; kao i u oblasti zaštite dece od zlostavljanja i zanemarivanja u porodici u stručnim institucijama u Oslu, Norveška.

 

Ima dugogodišnje iskustvo u radu sa razvojnim problemima dece osnovnoškolskog uzrasta, puberteta i adolescencije, kao i u savetodavnom, edukativnom, dijagnostičkom i psihoterapijskom radu sa porodicama, parovima i pojedincima, te u radu sa decom i ženama žrtvama porodičnog nasilja. Ima objavljene stručne radove na temu zlostavljanja i zanemarivanja dece, problema usamljenosti kod mladih,na teme iz oblasti školskog sistema i prevencije agresivnog ponašanja kod mladih.

 

Učestvovala sa referatima i organizovala okrugle stolove na brojnim međunarodnim i domaćim skupovima psihologa i viktimologa. Bila je zaposlena kao stručni saradnik u OŠ “Jovan Dučić”, a radila je i sa decom i ženama žrtvama nasilja u Savetovalištu protiv nasilja u porodici. Član je Drustva psihologa Srbije i Viktimološkog društva Srbije. U Savetovalištu za mlade pri Domu omladine Beograda radi od septembra 1996. godine.

 

 

makonda-tracker