Mnogi imaju problema sa mirisima koji se šire u vašoj kuhinji posle prirpeme hrane. Neke to i previše izluđuje da ne mogu da se smire dok ne "oteraju" sve šta ima smeta.
Jedno opšte pravilo koje treba da primenjujete pre nego počnete da kuvate je to da obavezno sklonite sve tkanine, da zatvorite ormare i da posteljinu stavite negde gde neće biti blizu vaše kuhinje, odnosno zatvorite sve ormare, posteljinu stavite u njih, i skolnite sve tkanine jer one veoma upijaju miris hrane.
Ovo su rešenja koja treba da primenite kako bi uspeli da veoma se rešite mirisa nakon prženja i kuvanja:
- Obavezno koristite ventilaciju sve vreme dok kuvate. Tako će se razmenjivati vazduh i uspećete da u velikoj meri otlonite miris koji nastaje akon kuvanja.
- Očistite radne površine kada završite sa kuvanjem, pa onda se možete rešiti mirisa koji mogu ostati posle kuvanja
- Stavite negde bosiljak jer će on uspešno pokupiti miris
- Stavite šoljicu kafe i sirćeta koje će da pokupe neprijaten mirise
- Cimet ili karanfilić stavite u vodu koja može da isparava jer će tako neutralisati neprijatne mirise
( Glossy )