OPLEMENITE PROSTOR I PRIVUCITE POZITIVNU ENERGIJU

MUŠKATLE donose SREĆU u dom: Ako uradite OVO, svi će gledati samo u vašu TERASU

0

Muškatla je ukrasna biljka poreklom iz Južne Afrike i cveta od maja do novembra

Muškatle
Muškatlefoto: Profimedia

Ova višegodišnja biljka predstavlja odličan izbor za osunčane terase, ne samo zbog toga što dobro podnose visoke temperature, već i zato što imaju lep cvet koji može biti različitih boja.

 

Prema starom verovanju, muškatle donose sreću. Ukoliko želite da ih imate na svom balkonu možda biste trebali da znate kakvu simboliku nosi koja boja ovog prelepog cveća.

 

 

Bela muškatla – nekada se verovalo da bela boja ovog cveća odbija zmije, pa su sađene u dvorištima, kako bi kuća bila zaštićena. Smatra se, takođe, da promovišu plodnosti.

 

Crvena muškatla – smatra se zaštitnim cvetom koji simbolizuje dobro zdravlje.

 

Ružičasta muškatla – najčešće se koriste u ljubavnim čarolijama.

 

Muškatle
Muškatlefoto: Profimedia

Šta treba da znate o sadnji muškatli?

 

Muškatle ne traže specijalne uslove gajenja niti neku posebnu vrstu zemljišta. Nakon što ispratite zimu, već s prvim prolećnim danima možete krenuti u sadnju ovog cveća. Kada je zemlja u pitanju, najbolje je, kao i za gotovo svo drugo cveće koristiti kompost. Traži dosta vlage, pa je svakodnevno zalivanje obavezno.

 

Ukoliko su vam muškatle ostale od prošle godine, samo iz iznesite na svetlost i sunce i za samo nekoliko dana primetićete prve mlade izdanke. Uzmite neku veštačku prihranu i pomozite biljki da što lakše i brže poraste.

 

Muškatle
Muškatlefoto: Profimedia

Već posle mesec dana možete da očekujete prve cvetove.

 

U periodu cvetanja, biljku je potrebno prihranjivati bar jednom u dve nedelje. Birajte đubrivo organskog porekla, a vaše muškatle će vam to višestruko vratiti.

 

Uz ove savete svi će gledati samo u vašu terasu koja će biti preplavljena cvetovima ove jednostavno nedoljive biljke.

 

 

makonda-tracker