detalji iz života

Novakova TAJNA konačno ISPLIVALA: Jelena Đoković otkrila šta je ključ teniserovog ENORMNOG uspeha

0

Supruga jednog od najuspešnijih ljudi u belom sportu, iskreno je progovorila o rutinama koje on svakodnevno primenjuje.

foto: AFP/Profimedia
foto: AFP/Profimedia

Supruga jednog od najuspešnijih tenisera Novaka Đokovića, Jelena Đoković konačno je otkrila detalje koje do sada javnost nije imala prilike da sazna. Dakle, ona je sada ispričala koja je tajna njegove spremnosti i tako odgovorila na mnoga pitanja koja su intrigirala janost. 

Naime, ona je na svom blogu objasnila šta je potrebno da bi se postalo šampioion i tako otkrila kako on održava svoj ritam u profesionalnoj karijeri: 

 

Tajna prevazilaženja svakog izazova su dobre navike i dnevne rutine. Kada lutate i stvari postanu suviše komplikovane, vratite se svojim osnovnim rutinama, onim koje su vas i dovele do uspeha.

Novak je jako istrajan u tome. Svako jutro započinje stvarima koje ja ukratko zovem – rituali. Oni čine temelj njegovog dana.

 

A onda je otkrila i iz čega se sastoji ovakva rutina: 

 

1 / 5 Foto: AFP/Profimedia

 

— Spavanje određeni broj sati, molitve, disanje, istezanje, unos vode i hrane, vreme za porodicu – ništa od toga ne preskače. To je gorivo koje koristi da ispuni svoje ciljeve i ostane dosledan svojoj svrsi. I da, naravno da udara forhend i bekhend svaki dan. Nebrojeni treninzi, različiti uglovi, podloge i protivnici. Trenira svakog dana, bez obzira na to gde se nalazi ili kakvo je vreme napolju. Svaka prilika je odlična za rast. Svaki trening je posvećen usavršavanju osnovnih udaraca, jer učenje ne prestaje kada savladamo osnove.

 

 

Naglasila je i da Novak ne dozvoljava da ga na neko sputava u njegovim obavezama. 

 

Veruje u konstantno usavršavanje i ne dopušta da mu uspeh dođe slučajno. On je taj koji ga juri. Kada osvoji jedan vrh, traži sledeći na koji bi se popeo. Čuje i poštuje mišljenja drugih ljudi, ali ne dozvoljava da ga ona određuju. Potpuno je svoj i autentičan, i u pobedi i u porazu — piše Hello. 

 

makonda-tracker