ženstveno

Kako da vam svaka majica ili haljina bez rukava stoji kao salivena? Megan Markl zna TRIK - evo u čemu je caka!

1

U svakoj letnjoj kombinaciji Megan izgleda savršeno, a ovo je njena tajna 

Tajna Meganinih prelepih ramena je u redovnim vežbama
Tajna Meganinih prelepih ramena je u redovnim vežbama foto: EPA / Remko de Waal

Glumica i supruga princa Harija, Megan Markl jedna je od najzgodnijih, ali i najbolje obučenih žena na svetskoj javnoj sceni. Mnogi se pitaju kako uspeva da joj svaki komad odeće sa golim ramenima stoji tako dobro.

 

Iako je veoma važno odabrati one odevne komade koji savršeno pristaju našoj građi, tajna nije samo u tome.

 

Na svom izgledu je potrebno raditi svakog dana, a upravo je to tajna Meganinog savršenog izgleda. Fitnes stručnjaci su otkrili kako ona izgleda tako dobro i koje su to vežbe koje joj pomažu da oblikuje svoje telo tako da bude ženstvena i u top formi.

 

 

Oni kažu da je dvadeset minuta dobrog treninga dovoljno da izgledate kao lepa Megan.

 

Vojvotkinja od Saseksa praktikuje boks, jogu, planinarenje i vežbe za celo telo.

 

Alekander Legezinski, osnivač Vest London Personal Training, kaže da se postizanje toniranih ramena i ruku svodi na jedan jednostavan faktor: zapreminu mišića u odnosu na zapreminu masti.

 

On je rekao da je najbolji način da se održi mišić u rukama kroz trening otpora:

 

- Otpor može doći od težine, traka ili vaše telesne težine. Sve dok je mišić izazvan, on radi. Megan redovno vežba pilates i jogu, kojim se postižu isti rezultati. Trening otpora stvara mišiće. Mišićima je potrebna energija za održavanje, što povećava vaš osnovni metabolizam i pomaže u sagorevanju masti tokom dana.

 

Megan ima savršena ramena i ruke
Megan ima savršena ramena i ruke foto: EPA-EFE/DOMINIC LIPINSKI / PA PHOTOS / POOL

 

On je objasnio da je, osim izgradnje mišićne mase, drugi važan korak upravljanje nivoima masti tako da toniranje bude vidljivo, zbog čega je zdrava ishrana neophodna.

 

Aleksandar je predložio da je najbolji način da počnete da proverite svoj BMI da vidite da li ste u „zdravom“ opsegu ili ne.

 

- Ne moraju svi da preduzmu iste korake. Neki ljudi će morati da jedu manje, drugi isto, a neki će morati da jedu više.  Megan je ranije rekla da jede puno ribe i povrća. Riba, posebno, nudi nemasne proteine koji podržavaju mišiće bez ikakvih masti.

 

Još jedan vodeći fitnes trener, Kortni Blek, kreirala je ekskluzivnu rutinu vežbanja za Roials sekciju kako bi vam pomogla da dobijete tonirane ruke i ramena.

 

Kako Megan postiže savršen izgled ruku?
Kako Megan postiže savršen izgled ruku? foto: RT Youth Power Fund / Ferrari / Profimedia

 

Za vidljive rezultate potrebno je svega 20 minuta, a ako imate opremu, vežbanje se može obaviti i kod kuće.

 

Meghanine omiljene vežbe navodno uključuju:

 

Boks

 

Boks sagoreva kalorije i podstiče toniranje. Same rukavice za trening teže 16 oz, tako da samo držanje ruku gore postaje vežba za ramena.

 

Joga

 

Megan je jednom prilikom otkrila da obožava jogu.

 

- Joga je moja stvar. Moja mama je instruktor joge, a ja sam sa njom počela da radim jogu kada sam imala sedam godina. Postoji toliko prednosti koje donosi vežbanje joge... povećana fleksibilnost i snaga mišića, veća sreća, povećan mentalni fokus, veća sposobnost opuštanja, smanjena anksioznost i bolji san. 

 

Joga je odlična za celo telo
Joga je odlična za celo telo foto: Shutterstock

 

Vežbe za celo telo

 

Glumica tri do četiri puta sedmično ima trening od 45 minuta, počevši od kardio zagrevanja, prelazeći na istezanje nakon čega bi sledio krug koncentrišući se na njeno držanje.

 

Megan se fokusira na vežbe koje za gluteus, leđa i noge, kao i na osnovne vežbe fokusirajući se na trbušne mišiće, dno karlice.

 

Trčanje

 

Dok bivša glumica tvrdi da manje uživa u trčanju jer joj je ovaj sport postao teži za kolena poslednjih godina, rekla je za Best Health – nekada je to bio redovan deo njene rutine vežbanja.

 

- Stalno sam trčala, ali sada nemam za to dovoljno vremena - rekla je ona.

 

Iako Megan više ne trči, vojvotkinja i dalje uživa u dugim šetnjama po kalifornijskim brdima u blizini njihove vile Montesito od 14 miliona dolara.

 

Bonus video:

 

S kakvim problemima se suočavaju Megan i Hari u poslednje vreme pogledajte u videu koji sledi

 

 

makonda-tracker