u zdravom telu

Brzo i BEZ ODLASKA u teretanu: 4 SAVRŠENE vežbe za zategnute butine i zadnjicu

0

Vežbanje je poslednja stavka na spisku aktivnosti, uvek se jedva nateramo i nismo disciplinovani da izdržimo do kraja, pa i efekat izostane. Ako nemate vremena za teretanu ili ne želite da idete tamo, jednostavno možete vežbati kod kuće i dovesti svoj izgled do savršenstva.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Čučnjevi su idealna vežba za žene koje žele savršeno podignutu zadnjicu i zategnute butine. Iako možda deluje previše banalno, ali ništa ne radi tako dobro kao čučnjevi, možete da ih radite i kao početnice i to u kućnim uslovima, što je najvažnije.


Obavezno se zagrejte pre početka vežbi!

 

 

  • 1. Osnovni čučanj

 

Čučanj
foto: insta_photos/shutterstock

Stopala postavite paralelno da budu u širini ramena, ruke ispružite ispred sebe zbog bolje ravnoteže i spuštajte se kao da hoćete da sednete. Obratite pažnju da kolena ne gurate napred, spuštajte se dok vam butine ne budu paralelne sa podom, treba da osetite napetos prednje lože.

 

  • 2. Plije

 

Plije čučanj, Čučanj
foto: bezikus/Shutterstock

Stanite uspravno sa rukama položenim na struk, a stopala raširite što više možete tako da prsti idu napolje, leđa držite ravno. Spuštajte se polako sa ravnim leđima, gledajte napred i pratite da li se kolena kreću u pravcu prstiju. Spustite se nisko koliko možete i onda se lagano podignite.

 

  • 3. Flamingo balans na jednoj nozi

 

Flamingo vežba, Joga
foto: UfaBizPhoto/Shutterstock


Stanete sa malo raširenijim nogama od širine kukova, jednu nogu savijenu u kolenu, podignete iza sebe, nađite balans i onda polako spuštajte telo napred sve dok grudi ne budu paralelne sa podom.

 

  • 4. Čučanj-molitva

​​​​​​​​​​​​​​

fitnes, vežbanje, joga
foto: Shutterstock

 

Postavite stopala paralelno, noge raširite malo više od širine ramena i između kolena uglavite svoje laktove tako da ruke možete da spojite i sklopite šake kao u molitvu. Početni položaj je sa napred nagnutim gornjim delom tela. Podižite zadnjicu polako gore, a onda je isto polako spuštajte sve dok vam butine ponovo ne budu paralelne sa podom.

 

 

makonda-tracker