2. Planirajte obroke unapred
Anita je medicinska sestra sa prepunim rasporedom, pa nema vremena svakog dana da priprema hranu. Umesto toga, ona planira nedeljne menije koje sprema odjednom, odlaže u zamrzivač i nosi sa sobom kuda god da ide.
Osim zdravih ručkova i večera, samostalno priprema i zdrave energetske pločice od ovsa, orašastih plodova i voća, a sa svojim obožavateljima deli brze recepte za ove ukusne zalogajčiće.
Izgubite kilograme bez gladovanja: Evo koliko ćete smršati ako nedelju dana jedete tikvice (RECEPT)
Samostalna priprema hrane je najbolji način da budete svesni šta se nalazi u vašem obroku, ali i koje ćete sve nutrijente uneti u organizam", ističe ona.
Na Anitinom jelovniku nalazi se mnogo zdravih masti i belančevina u obliku avokada, ribe i piletine. Tanjir je uvek obojen različitim vrstama povrća, a ne odriče se ni slatkih zalogaja.
Napravila sam palačinke od zelenog proteinskog praška, koje su bogate mikronutrijentima poput belančevina, prehrambenih vlakana i antioksidanata", pohvalila se Australijanka.