zdrava & fit

5 puta godišnje – po 2 LITRE DNEVNO: Ovo je recept za napitak zahvaljujući kom Anica Dobra (62) ima besprekornu liniju

0

Poznata srpska glumica Anica Dobra danas puni 62 godine, a vreme joj, čini se, ne može ništa. Iako je zakoračila u sedmu deceniju života, Anica i dalje zrači energijom, vitalnošću i elegantnim šarmom koji godinama fascinira publiku.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Njena linija je besprekorna, a stav vedar i pun života – osobine koje su joj uvek pomagale kako u privatnom, tako i u profesionalnom životu. Oduvek je vodila računa o svom zdravlju i izgledu, ali na nenametljiv i prirodan način.

 

Iako su je u mladosti mnogi doživljavali kao seks simbol, ona se sa tim epitetom nikada nije poistovećivala. Umesto toga, oduvek je više cenila komplimente na račun svoje glume nego spoljašnjeg izgleda.

 

– Sve te kritičare koji za mene kažu da sam seks simbol vodim odmah na piće! – rekla je svojevremeno u intervjuu za Kurir. Istakla je i da joj je daleko draže kada neko pohvali njen umetnički rad.

 

– Pripadam srednjoj generaciji i ne očekujem da neko komentariše moj izgled. Ali uvek volim kada mi neko kaže nešto lepo o mojoj glumi – kazala je ona.

 

Osim što vodi računa o umetničkom izrazu, Anica posebnu pažnju poklanja zdravlju. Jedan od njenih malih rituala je čaj od svežeg đumbira, koji, kako kaže, pije redovno.

 

– Pet puta godišnje obavezno pijem čaj od svežeg đumbira, a kad radim – svaki dan. U termos ubacim malo limuna ili meda i to mi je stalni saputnik. Obično popijem i do dva litra dnevno – otkrila je.

 

Čaj od đumbira je veoma zdrav
Čaj od đumbira je veoma zdravfoto: peterzsuzsa/Shutterstock

Đumbir, poznat po brojnim lekovitim svojstvima, obiluje antioksidansima i antiinflamatornim jedinjenjima poput gingerola i šogola. Podstiče varenje, ubrzava metabolizam i jača imunitet – savršen saveznik za svakodnevno funkcionisanje, naročito kod zahtevnog glumačkog tempa.

 

Kako da pripremite Aničin omiljeni čaj od đumbira?

 

Sastojci:

 

  • 1 do 2 cm svežeg korena đumbira
  • 2 šolje vode
  • 1 kašičica meda (po želji)
  • Sok od pola limuna

 

Priprema:

 

  1. Oljuštite koren đumbira i naseckajte ga na tanke kriške ili izrendajte. Stavite ga u šerpu sa vodom i kuvajte 10 minuta na srednjoj temperaturi (za jači ukus i do 20 minuta). Nakon kuvanja, procedite čaj i dodajte med i limun po želji. Pijte dok je topao – idealno ujutru, kao zdrav početak dana.
  2. I baš kao Anica – ostanite vitalni, nasmejani i puni duha!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Anica Dobra o seriji Beležnica profesora Miškovića

 

makonda-tracker