na njen način

Dijete i teretana je ne zanimaju: Tajne Salme Hajek zahvaljujući kojima pred 58. rođendan izgleda kao 90-ih

0

Slavna glumica ističe da nikada nije bila mršavica i nije verovala u preterana ograničenja, a ne krije na koji način se hrani.

Salma Hajek nikada nije na dijeti i priznaje da joj one ne idu od ruke.
Salma Hajek nikada nije na dijeti i priznaje da joj one ne idu od ruke.foto: @salmahayek/Instagram

Meksička glumica Salma Hajek početkom septembra slavi 58. rođendan, a ona spada u holivudske zvezde koje danas, u zrelim godinama, fasciniraju izgledom koliko na samom početku karijere.


Zvezda filmova "Frida", "Desperado", "Od sumraka do svitanja" i mnogih drugih, negovana je žena koja u svakoj prilici ume da ostavi utisak, kako svojim stilom, tako i nadaleko poznatom lepotom.


Salma Hajek nikada nije bila klasična holivudska mršavica i bila je poznata po oblinama, a glumica ne krije šta stoji iza njene prepoznatljive figure.


Nikad nisam na dijeti, nisam dobra u njima – priznala je za svoj sajt koji prodaje zdrave sokove Cooler Cleanse.

 

Salma Hajek nije ljubiteljka dijeta i ograničenja u ishrani
Salma Hajek nije ljubiteljka dijeta i ograničenja u ishranifoto: @salmahayek/Instagram

Kako je istakla, ona se pomirila s time da nikad neće biti mršava i hranu jednostavno obožava, pa ne želi da preživljava na piletini kuvanoj na pari i povrću, već uživa u raznim jelima i ukusima.

Ja nisam mršava devojka – rekla je jednom prilikom za kanadski magazin More. – Uvek sam na ivici da budem buckasta, ali sam uvek zadovoljna.

 

 

Zadovoljni su i njeni fanovi, koji je godinama čuvaju visoko na listama najatraktivnih žena sveta, a glumica je odlučila da s njima podeli kako se hrani. Jedna od njenih najvećih tajni su prirodni sokovi za navodnu detoksikaciju, kojima je toliko oduševljena da je pokrenula i sopstveni biznis.

 

  • Zdravi sokovi


Kad sam pod stresom, tešim se hranom. Nakon čišćenja sokom, počinjem da jedem zdravije, a ne na emocionalnoj bazi – kaže Salma. – To me tera da se zaustavim, fokusiram, razmislim o tome šta unosim u svoje telo.


Konzumiranje sokova od voća i povrća svakako je poželjno u ishrani, iako stručnjaci ističu da nije zdravije od uživanja u celim plodovima jer se na taj način unose i vlakna.

 

Ipak, sveže ceđeni sokovi pružaju organizmu vitamine, minerale, antioksidanse i brojna druga korisna jedinjenja, navodi na svoj sajtu ugledna američka klinika Mejo, što može da bude korisno za varenje, imuni sistem, mršavljenje i niži rizik od raznih hroničnih bolesti i raka.

 

 

Ono sa čime valja biti oprezan jeste to što je, sudeći prema istraživanjima, detoksikacija mit i može da bude vrlo opasna ako se hrana potpuno zameni napicima, ali će koristiti organizmu ako se sokovi dodaju uravnoteženoj i izbalansiranoj ishrani.

 

  • Fizička aktivnost bez vežbanja


Salma Hajek priznaje da joj teretana nije među omiljneim mestima na svetu.


Neki ljudi su dovoljno disciplinovani da vežbaju ujutro, ali ja to nikada nisam uspela da razvijem – kaže ona. – Radim sa ženom u Londonu koja me je naučila kako da se držim tako da mišići ceo dan budu aktivni. Tako da čak i kad perete zube, vi radite na svojim mišićima. To je restorativna joga.

Restorativna joga predstavlja kontemplativni stil joge, specifičan po tome što nema nikakvog naprezanja u položajima, već je suština vežbanja da opustimo svoje telo i relaksiramo se, pa se uglavnom radi ležeći ili sedeći, ali je Salma očito uspela da je integriše u svoju svakodnevicu.


Još jedna Salmina aktivnost je redovan izlazak u šetnju s kućnim ljubimcima.

 

Salma Hajek svaki dan izlazi u šetnju sa svojim psima, što smatra vidom treninga
Salma Hajek svaki dan izlazi u šetnju sa svojim psima, što smatra vidom treningafoto: @salmahayek/Instagram

Ovo je moja verzija vežbanja, a ovo su moji pseći treneri – otkrila je jednom prilikom na Instagramu.


Eksperimentisanje sa hranom


Jedna od neobičnih navika u ishrani Salme Hajek jeste uživanje u – bubama. Kako je jednom prilikom ispričala za Harper's Bazaar, u Meksiku često "jede cvrčke, mravlja jaja i crve".


Treba da ih ispržite. Bilo šta što se isprži ima dobar ukus, ali oni su stvarno ukusni. Te bube su neverovatne – kaže glumica.

 

Salma Hajek uvek ostavlja utisak i svojim modnim izdanjima, a u galeriji se prisetite nekih njenih novijih autfita.

1 / 8 Foto: affinitypicture / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta je lavlja dijeta?

 

makonda-tracker