od zdravlja sve polazi

Jednu grupu namirnica je izbacila iz ishrane: Dragana Katić otkrila tajne svog fenomenalnog izgleda u 59. godini

1

Šarmantna voditeljka u poslednje vreme ne trenira redovno kao ranije, ali se vodi principima ishrane zahvaljujući kojima čuva i zdravlje i lepotu

Dragana Katić jedna je od najlepših dama na našim malim ekranima
Dragana Katić jedna je od najlepših dama na našim malim ekranimafoto: Antonio Ahel/ATA Images

Popularna voditeljka Dragana Katić (58) već decenijama spada u najpopularnija TV lica na našim prostorima, a proteklih godina očarava publiku iz nedelje u nedelju vodeći muzičko takmičenje "Nikad nije kasno".


Jedna od najlepših domaćih voditeljki oduvek je važila za negovanu ženu koja može da se pohvali prirodnom lepotom, a kako je istakla u intervjuu za Espreso, ne beži od plastične hirurgije.

 

Dragana Katić je pristalica estetske hirurgije


Plastična hirurgija je nešto što ja nikako u svom životu ne bih zaobišla. Ja sam to i javno govorila prvi put kada sam uradila korekciju kapaka pre nekih 15-16 godina, jer zaista sam imala problem. Moja majka imala tako spuštene kapke. Opet mi je došlo vreme za novu korekciju kapaka jer prosto imam taj genetički problem. U nekom narednom perioduću to ponovo da uradim – kaže Dragana Katić.

Što se tiče drugih mogućih estetskih korekcija, ističe da nikada ne bi korigovala grudi, a podržava sve koji žele da promene nešto na sebi da to i učine.

 

Dragana Katić podržava estetske korekcije ako neko oseća potrebu za time
Dragana Katić podržava estetske korekcije ako neko oseća potrebu za timefoto: M.P./ATAImages

Posebno podržavam ljude koje imaju problem nosa, ušiju, pa evo, kao i ja kapaka, jer operacija kapaka se radi i kod ljudi koji nose dioptriju zato što se sužava i vidno polje – objasnila je ona.


Prema njenim rečima, važno je biti umeren i zadržati mogućnost mimike na licu, pa ne smatra da treba sakriti svaku boru.


Nisam pristalica toga da pošto-poto forsiraš da lice bude potpuno bez bora, bez mimike, to nikad nisam dozvoljavala, bez obzira na sve agresivne tretmane. Prosto sam želala da ostavim svoju mimiku. Imam bore, ali nemam problem što ih imam u ovom trenutku, a sigurno je da ću u nekom narednom periodu uraditi neki lifting i pre svega srediti vrat – kaže voditeljka.

 

Dragana Katić, voditeljka emisije 'Nikad nije kasno'
Dragana Katić, voditeljka emisije "Nikad nije kasno" foto: G.G./ATAImages

Ishrana Dragane Katić


Dragana može da se pohvali i izuzetnim stasom, a ističe da joj je bilo važno da iz ishrane eliminiše mesne prerađevine.


Prvo što sam učinila je da sam potpuno izbacila suhomesnate proizvode. Znači uopšte nema ništa nikada toga u kući, eventualno ako negde odem kod nekoga pa postoji to u sklopu večere i posluženja onda eto tako nešto uzmem – kaže ona.

Voditeljka u svom jelovniku ima zastupljene namirnice iz prirode, što podrazumeva voće, semenke i čajeve.


Voće sam celog života u ogromnim količinama jela, salate takođe, tako da je to negde bio sastavni deo mog života od uvek. Ubacila sam poslednjih godina ovsene, čija seme, lanenovo seme, kurkumu. Počela sam više da pijem čajeve, recimo to nisam nekada uopšte koristila. Međutim, u poslednje vreme sam počela baš to dosta da koristim. Vrlo često pijem čaj od đumbira ili neki napitak od đumbira i limuna – kaže Dragana.

 


Ona je ranije redovno trenirala, što se promenilo proteklih godina, ali se ona nada da će se uskoro vratiti vežbanju.


Bila sam do korone vrlo redovna u teretani, što se i na meni videlo u krajnjoj liniji. Kao što se sada vidi da nisam redovna. Posle korone nisam uspela nikako da se vratim i da uhvatim bar nekih šest meseci da budem redovna. Ranije sam zaista tri puta nedeljno išla, ako ne i više puta. To sam praktikovala i sada u kući imam jednu spravu pa je povremeno koristim. To nije dovoljno, ali bar koliko-toliko. Nadam se da ću u nekom narednom periodu zaista uspeti da se disciplinujem i da se ponovo vratim teretani – rekla je.

 

BONUS VIDEO

Šta ako ne možete da izdržite post?

 

makonda-tracker