kombinuje dve dijete

Koja je tajna savršene linije kraljice Leticije? Pica i alkohol su ZABRANJENI, a 2 vežbe su ključne za IZVAJANE RUKE

0

Španska kraljica Leticija svakog dana ustaje u 7 i kombinuje dva načina ishrane.

foto: PPE / Sipa Press / Profimedia
foto: PPE / Sipa Press / Profimedia

Španska kraljica Leticija na dnevnom nivou pokazuje svoje besprekorne modne kombinacije koje je svrstavaju među najstilizovanije članice kraljevskih porodica na celom svetu.

 

Međutim, osim stajlinga koji mogu da posluže kao inspiracija svim damama koje žele da izgledaju moderno i ženstveno, kraljica Leticija oduševljala i svojom besprekornom figurom i izvajanim telom.

 

Tako su prošle nedelje svi primetili njene zategnute ruke i zapitali se kako sve to postiže?

 

Odgovor leži u neprestanom radu, a poznato je da je kraljica na posebnom režimu ishrane i da ima određenu rutinu vežbanja, koja uključuje kardio vežbe i specijalnu Ajengar jogu.


Kako piše Daily Mail, poznato je da španska kraljica ustaje svako jutro u 7 časova i da dan započinje posebnom vrstom joge, koja ima naglasak na preciznosti i pozama koje traju duže od proseka, a koje pomažu u izgradnji snage i tonusa mišića.

 

  • Joga, kardio i vežbe sa tegovima

 

Ovaj oblik joge je delotvoran ne samo za one koji žele da smršaju, već ima mnogo benefita i za nervni i imuni sistem, a poboljšava i kvalitet sna.

 

Sertifikovani učitelj joge Baju Prihandito rekao je za Mailonline da Ajengar joga možda nije najpopularniji izbor, ali da ima mnogo prednosti budući da poboljšava fleksibilnost, balans i jačinu celog tela.


- Vežba je usmerena na različite grupe mišića, uključujući ruke, core i noge, što dovodi do sveobuhvatnog efekta snage i toniranja za celo telo. Ovo bi mogao biti faktor koji doprinosi vidljivo zategnutim rukama kraljice Letizije i ukupnom snažnom držanju- rekao je Baju.

Ovaj indijski oblik joge takođe razvija i "svesnost i koncentraciju, što dovodi i do emocionalnog blagostanja.

 

Kako prenose strani mediji, kraljica Leticija radi i vežbe sa tegovima sa akcentom na vežbe biceps i shoulder curls, ističe njen bivši lični trener Hose Ignasio Hernandez-Koronado.


Ona takođe uživa u kardio vežbama i često ide na trčanje ili šetnje kroz bašte palate Zarzuela u Madridu.

 

- Ona obično koristi taj prvi sat (kada ustane u 7 ujutru, prim. aut) da

trči kroz bašte Zarzuele. Kraljica ima i ličnog trenera koji svakog jutra dolazi u Palatu - rekao je bivši radnik palate za The Express.

- Ona trenira u porodičnoj privatnoj teretani i radi vežbe sa tegovima, neke kardio aktivnosti i boks - dodaje on.

 

  • Kako izgleda ishrana kraljice Leticije?

 

Za svoju ishranu, za kraljicu se kaže da kombinuje najbolju mediteransku hranu sa elementima Perikone dijete.

 

Kada su UN 2015. godine imenovale kraljicu za specijalnog ambasadora za ishranu, Leticija je rekla da će iskoristiti svoju ulogu da istakne prednosti mediteranske dijete, nazvavši je "najboljim primerom zdrave i održive ishrane".


Perikone dijeta, nazvana po dr Nikolasu Perikoneu, fokusira se na antiinflamatornu hranu za koju se kaže da podstiče unutrašnje zdravlje i dobrobit, uključujući losos, nemasne proteine, orašaste plodove, sveže voće i povrće i zdrava ulja.

 

Smatra se da je jedan od najzdravijih režima ishrane na svetu, fokusirajući se na dugoročno blagostanje, a takođe ima svojstva protiv starenja i višestruke prednosti za kožu.

 

Ova jedinstvena mešavina dijeta nudi nekoliko potencijalnih prednosti za one koji žele da poboljšaju svoje zdravlje i blagostanje, uključujući pozitivan uticaj na mikrobiom creva, kaže Sas Parsad, nutricionista iz The Gut Co.

- Obilje vlakana, antioksidanata i polifenola u ovim pristupima ishrani može da podstakne zdrava creva utičući na naše blagostanje - rekao je nutricionista za MailOnline. 

 

- Kombinovanjem prednosti ove dve dijete, pojedinci mogu iskusiti ukupan pozitivan uticaj na zdravlje creva i opštu vitalnost -

 

Pored toga, Leticija izbegava šećer i nikada ne jede gotova jela, smrznutu hranu ili picu.

 

Što se pića tiče, kraljica po svaku cenu izbegava kafu, gazirana pića i alkohol – što može da bude prilično veliki izazov kada se nazdravlja na kraljevskim događajima. 

 

makonda-tracker