jeo je i meso

Ima 75 godina i REŠIO SE VIŠKA HOLESTEROLA: Moćna TERMINATOR DIJETA zahvaljujući kojoj je Švarcenger zdrav kao dren

0

Arnold Švarceneger je otkrio ishranu koja mu je rešila zdravstvene probleme. Kako je rekao, kad je doktor video njegove rezultate nije mogao da poveruje da je ista osoba u pitanju. 

Švarci je imao problem sa holesterolom
Švarci je imao problem sa holesterolomfoto: Pierre Teyssot / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Čuveni glumac i bivšu guverner Kalifornije Arnold Švarceneger već decenijama važi za ikonu akcionih filmova. Mišićavi Švarci je, osim što je veći deo svoje karijere glumio snagatore u kultnim ostvarenjima poput Konana ili Terminatora, osvojio i niz bodi bilding priznanja.


Švarceneger sada ima 75 godina i nema izvajane mišiće kao kad je bio mlad. Može se reći da uživa u slobodnom vremenu, kao i da se jako dobro drži za čoveka svoje dobi i gabarita. Baš zato je i malo ko znao da je Arnold imao i manje zdravstvene probleme, koje je uspeo da reši promenom ishrane.

 

Sada je tačno otkrio sa kakvim problemima se suočavao, kao i na koji način ih rešio.

 

Švarceneger je imao povišen "loš holesterol", nakon čega se odlučio za jednu od varijanti veganske ishrane sa dodacima. Konkretno, popularni Terminator je objasnio da je njegova ishrana poslednjih pet godina oko 80 posto bila veganska.

 

 

Šampion u bodibildingu je rekao da je u svom jelovniku imao oko 80 posto biljne hrane i da je to održavalo njegov holesterol na niskom nivou, nakon čega mu je doktor rekao da ne može da poveruje da gleda u rezultate iste osobe. Priznao je da je povremeno na meniju imao poslasticu poput bifteka, za koji stručnjaci kažu da vegansku ishranu može činiti održivom na duže staze.
 

Švarceneger je to otkrio u poslednjem izdanju svog imejl biltena, Osim bifteka, ponekad je uživao i u bečkim šniclama.

 

 

Ako ostavite mesta u svojoj ishrani za pojedine poslastice od mesa, to može da pomogne da se izbegnu određena ograničenja veganske ishrane, pa na taj način ona može da bude održiva znatno duže - rekli su nutricionisti za Insajder.

Švarceneger je otvoreno govorio o prednostima veganske ishrane za zdravlje, pokušajući da inspiriše generaciju veganskih bodibildera da izgrade mišiće na biljnoj ishrani.

 


Kako je ispričao, to mu je pomoglo da se oseća "ukupno zdravije i mlađe" i u smanjenju nivoa LDL holesterola, vrste holesterola koji se ponekad naziva "lošim" holesterolom, jer je povezan sa većim rizikom od srčanih bolesti.

- Moj loš holesterol je toliko nizak da je moj doktor mislio da gleda u rezulate neke druge osobe - rekao je Švarceneger.

 


Određene namirnice životinjskog porekla kao što su masni komadi mesa, prerađeno meso poput slanine i viršle, i mlečni proizvodi poput sira imaju veliki uticaj da vam nivo holesterola bude viši. Nasuprot tome, povrće, posebno lisnato, i hrana kao što su integralne žitarice, bobice i orasi mogu pomoći u smanjenju holesterola i to bez lekova.

 

Takođe, ne bi trebalo zaboraviti da i u ovim godinama Švarceneger manje - više redovno trenira, što svakako pozitvno utiče na i nivo holesterola.

 

 

makonda-tracker