KAKO VAM SE ČINI?

Veliki je GURMAN, a zimi posebno voli JEDAN SPECIJALITET: Plan ishrane Jelene Rozge zbog kog godinama ima 57 kilograma

0

Pevačica Jelena Rozga je, verovali ili ne, duže od dve decenije prisutna na javnoj sceni.

Jelena Rozga
Jelena Rozgafoto: Damir Dervišagić

Jelena Rozga je jedna od omiljenijih pevačica u regionu. Još od početka karijere i grupe Magazin, pa i sada, njene pesme su uvek rado slušane, a pevačica ne krije da sa publikom ima poseban odnos.

 

Ona, osim taletnom, oduševljava i svojom pojavom, a jednom prilikom je pričala i o svom načinu života, kao i zdravstvenom problemu koji je otkrila i s kojim se uspešno bori.

 

- Moji problemi sa štitnom žlezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitna žlezda ponekad ume baš da me zeza, ali generalno se dobro osećam. Ne dam se ja, samo osmeh na lice i pozitiva - rekla je ona jednom prilikom.

 

Pored problema sa štitnom žlezdom, pevačica se muči i sa tahikardijom, a ona je jedna od retkih javnih ličnosti koje otvoreno pričaju o svojim problemima, a i uvek jasno iznosi svoje stavove.

- Sada je najvažnije da se što manje uzrujavam, i zbog srca i zbog štitne. U prethodnih nekoliko godina sve koncerte sam otpevala bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini. I dalje skoro dva sata mogu da pevam i igram sa svojom publikom. Na bini provedem nekoliko sati pevajući i plešući, i to je odličan način da se ostane 'fit' i bude u dobroj kondiciji.Kada je počela pandemija korona virusa, morala sam da prestanem da treniram i to je bio šok za moje telo. Zbog toga mi je, dok sam bila u izolaciji, proradila i štitna žlezda. Onda mi je trener rekao da počnem da vežbam kod kuće, što mi je bilo i korisno i potrebno.

 

1 / 9 Foto: Stefan Stojanović

 

- Pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje - otkrila je pevačica jednom.

 

  • Jelovnik Jelene Rozge

Doručak: Omlet sa belancima, maslinama i mladim sirom

Ručak: Supa, meso, salata

Večera: Riba i povrće

 

 

makonda-tracker