NIŠTA RIGOROZNO

Od ponedeljka do četvrtka jede ovo i ima IDEALNU LINIJU: Sanja Marinković otkrila PLAN ISHRANE - žene su ODUŠEVLJENE

5

Voditeljka Sanja Marinković godinama ima istu kilažu, a sad je otkrila i kako joj to polazi za rukom 

foto: Instagram / sanjamarinkovicofficial
foto: Instagram / sanjamarinkovicofficial

Dobro poznato lice sa malih ekrana, voditeljka Sanja Marinković važi za jednu od onih žena koje mnogi nazivaju džepnim Venerama.

 

U više navrata je govorila o tome koliko vodi računa o tome da vodi zdrav način života, ali važnu ulogu u izgledu, prem njenom mišljenju ima i genetika.

 

Ipak, njoj je veoma važno da uvek izgleda savršeno i zbot toga ona ima svoju rutinu koje se ne odriče. 

 

Voditeljka, naime, od detinjstva redovno ima fizičku aktivnost, hrani se zdravo i vodi računa o nezi lica i tela.

 

 

- Redovnom fizičkom aktivnošću, odgovarajućom ishranom i preparatima za negu tela pokušavam da se negujem ne samo zbog fizičkog izgleda već i iz zdravstvenih razloga. Kao i većina žena koje ulaze u zrele godine, sve više vremena provodim negujući lice i telo, da kasnije ne bih žalila. Glumica Katrin Denev je govorila da je nega najvažnija i ja se slažem sa njom, ali mislim da se lice i telo neguju pre svega pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću - ispričala je Sanja, pa je dodala:

 

- Mnogi ne znaju da su pravilno disanje i unos kiseonika najbolji eliksir mladosti. Naravno, nega podrazumeva i dermatološko-kozmetičke preparate - rekla je Sanja jednom prilikom za "Hello".

 

 

Ona je napomenula da i genetika igra važnu ulogu, ali i da je nega ta koja ostavlja trag na duže staze.

 

- Moja baka se kao većina žena negovala samo kremom za lice i glicerinskom kremom za ruke, nikada nije imala mnogo bora, ali mislim da su vremena tada bila drugačija što se tiče ishrane i načina života. Zbog preterano brzog ritma života i stresa, koji ostavlja trag i na koži, danas smo svi prinuđeni da se negujemo adekvatnim preparatima - istakla je tada voditeljka.

 

S obzirom na to da je zbog prirode posla u studiju uvek našminkana, privatno se gotovo uopšte ne šminka, a i kad to čini, koristi minimalan broj proizvoda.

 

Ovakav način ishrane joj omogućava da ima savršenu liniju
Ovakav način ishrane joj omogućava da ima savršenu liniju foto: Dragan Kadić

 

- Veoma retko. Koristim samo karmin za usne sa malo sjaja, kremu koja se usklađuje sa bojom tena i sve češće korektor za podočnjake - objasnila je Sanja.

 

Kada je reč o nezi kose, budući da je rano dobila prve sede vlasi, Sanja se redovno farba i odlazi kod frizera.

 

- Nažalost, prve sede sam dobila još sa osamnaest godina kao poklon od mame, pa se od tada redovno družim sa svojim frizerom, farbam kosu i negujem je adekvatnim pakovanjima. Sama ne znam ništa, ja ni kosu kod kuće ne perem već isključivo kod frizera, a i zbog posla sam svaki drugi, treći dan kod frizera - rekla je svojevremeno.

 

 

Iako je veliki protivnik estetskih operacija, uvećanja usana i grudi, Sanja Marinković podržava sitne estetske korekcije koje pomažu da se ublaže nepravilnosti na licu. Kako kaže, ponosna je što je to uradila diskretno, tako da gotovo niko i ne primećuje da se podvrgla bilo kakvom tretmanu tog tipa.

 

- Javno sam priznala da sam u 39. godini probala hijaluron i njime uklonila sitne bore oko usta. Niko mi nije verovao. Sve može sa merom i da izgleda prirodno - rekla je voditeljka ranije.

 

Kada je o ishrani reč, Sanja vodi računa da unosi isključivo zdrave namirnice. Primer jednog njenog jelovnika izgleda ovako:

 

Kako Sanja Marinković održava vitku liniju?
Kako Sanja Marinković održava vitku liniju?foto: Sonja Spasić

 

Dan 1

 

Doručak: Tortilja

Ručak: Piletina sa sosom od pečuraka

Večera: Salata od tunjevine sa rukolom

 

Dan 2

 

Doručak: Topla palenta

Ručak: Pire od spanaća i pljeskavica od junetine

Večera: Pečena teletina

 

Dan 3

 

Doručak: Sendvič sa humusom i šampinjonima

Ručak: Piletina sa prazilukom

Večera: Riba sa spanaćem

 

Dan 4

 

Doručak: Omlet od belanaca

Ručak: Rolat od konjetine

Večera: Mocarela sa paradajzom ili kivijem

 

 

 

makonda-tracker