ima jutarnji ritual

Balans ishrana Megan Markl: Dozvoljen je čips, ali uz ovih 5 pravila kilogrami se ne lepe

0

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl do svoje savršene linije je došla pridržavajući se ovih pravila. Ne uskraćuje sebi namirnice koje voli, ali najbitnija stvar je ravnoteža. 

Megan Markl
Megan Markl foto: Instagram / Megan Markl

Megan Markl je, prema pisanju stranih medija, samoproglašenaa „gurmanka“ i ranije je često delile razne recepate i recenzije hrane na svom nekadašnjem lajfstajl blogu - "The Tig".

 

Megan je zatvorila "The Tig" u aprilu 2017. godine, malo pre nego što je objavila veridbu sa princom Harijem, međutim mnoge i dalje zanima kako izgleda njena ishrana danas.

 

- Neko, ko ne samo da voli, već i ceni umetnost i veštinu koja je potrebno za pravljenje dobre hrane - predstavljala se na svom blogu Megan, koja sada živi u Los Anđelesu sa suprugom Harijem, sinom Arčijem Harisonom i ćerkom Lilibet Dajanom.

 

 

1. Megan nikad ne preskače doručak

 

Megan uvek počinje svoj dan hranljivim doručkom, a u knjizi "Finding Freedom", koja predstavlja kraljevsku biografiju, otkrila je šta tačno jede ujutru.

 


-. Njen jutarnji ritual počinje sa šoljicom tople vode i kriškom limuna, nakon čega sledi njen omiljeni doručak koji podrazumeva ovsenu kašu, obično napravljenu od bademovog ili sojinog mleka sa bananama i sirupom od agave - piše u biografiji "Finding Freedom".

Takođe, u istom delu piše da kraljevska porodica uživa u omletu sa sirom, svežim začinskim biljem i tostom uz to.
 

2. Megan je ručak omiljeni obrok dana


- Uvek se nadam da ću ručati sa nekim, a ne sama, kako bismo mogli da delimo pomfrit - rekla je jednom vojvotkinja.

Ova 41-godišnjakinja kaže da je obično najgladnija u vreme ručka, tako da tada obično uživa u obilnijem obroku, nakon čega sledi laganija večera. Neki od njenih omiljenih ručkova uključuju japanski specijalitete sašimi ili salate.

 

Iako je priznala da sebi ne uskraćuje povremeno porciju čipsa, Megan vodi dosta računa o zdravlju i obično pokušava da jede bezglutensku i vegansku ishranu tokom sedmice i to nakon što je primetila razliku u koži i nivou energije kada pojedine namirnice izbaci iz upotrebe.


- Pokušavam da jedem veganski tokom nedelje, a onda imam malo više fleksibilnosti za vikendom. Ali u isto vreme, sve je u ravnoteži. I to nije dijeta - to je životni stil ishrane - objasnila je Megan jednom prilikom za Best Health

 

3. Obožava ceđene sokove

 

 

Megan obično pokušava da izbegne kofein u popodnevnim satima, pa se umesto toga odlučuje za zeleni sok kako bi dobila potrebnu dozu energije.

Lako je upasti u zamku i otići na kafu oko 4 posle podne, kada malo ostanete bez energije. Ali mnogo je zdravije da ujutru pomešate sveže ceđenu jabuku, kelj, spanać, limun i đumbir i ponesete to sa sobom kad izađete iz kuće. Mnogo je bolje od šoljice espresa - rekla je Today glumica.

 

4. Zdrava užina

 

U biografiji Finding freedom, piše i šta Megan najčešće uzima za užinu.

- Za užinu između obroka odlučila se za kriške jabuke i puter od kikirikija - piše u Finding freedom.

 

5. Voli kuvanje, pogotovo za večeru

 


Nedeljna večera je jedan od Meganinih omiljenih obroka, posebno zato što voli da kuva za svoje najbliže.

- Veliki sam obožavalac nedeljnih večera. Bilo da jedemo jagnjetinu, pečenje u loncu ili supu, ideja da se nedeljom okupimo na obilnom obroku sa prijateljima i porodicom me čini veoma srećnom. Uživam da nedeljom pravim sporo kuvanu hranu, kao što je piletina adobo u filipinskom stilu. Tako je lako – pomešajte beli luk, soju, sirće, možda malo limuna i pustite piletinu da pliva u tom sosu dok ne otpadne kost u loncu - otkrila je jedan od svojih omiljenih recepata za Today.

Čaša vina je uvek dobrodošla

 

Iako to ne radi često, Megan sebi neće uskratiti čašu vina. Čak je jedno italijansko vino pod nazivom "Tignanello" bilo je inspiracija za naziv njenog bloga The Tig, koji je zatvorila 2017.

 

 

 

makonda-tracker