za ljubitelje jaja

(NE)STVARNA DIJETA IZ SNOVA? Ovako mršavite jedući kajganu na mnogo načina

0

Poznato je da jaja sadrže puno belančevina, vitamine A, D, E i K, kao i vitamine B i minerale. Jaja i zasite i mogu se pripremiti na različite načine, a istovremeno su pravi izvor energije, posebno ako se jedu za doručak...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako više volite kajganu sa svežim paradajzom, umesto dve kriške tosta ili peciva ujutro, gubitak kilograma može se povećati i do 65 posto tokom razdoblja od dva meseca. To je potvrđeno u nekoliko istraživanja objavljenih na web stranici „US National Library of Medicine“ i „National Institute of Health“.

 

Međutim, dobra je i za večeru!

Kajgana za večeru izvrsna je i ukusna alternativa, ali je i super za mršavljenje. Zasitiće vas, a gotovo da nema ugljenih hidrata. Jaja su najbolji obrok, posebno nakon trčanja, treninga s tegovimaa ili joge. Sadrže belančevine koje su potrebne telu nakon napornog treninga, a unosom belančevina podstiče se izgradnja mišića.

Dakle, umesto pice ili testenine radije napravite ukusnu kajganu. Najbolje od svega je što je kajgana idealna da iskoristite ostatke hrane, a u nju takođe možete staviti i pečurke, papriku, luk, šunku, tikvice, paradajz... 

 

Ipak, pripazite da jaja ne pržitena maslacu. A ako vam se više ne sviđa klasična kajgana, napravite ukusni omlet sa spanaćem! Izostavljanjem ugljenih hidrata podstiče se gubitak kilograma. Naravno, ne morate jesti jaja svako veče, dovoljno je da večeru zamenite jajima 2-3 puta nedeljno.

Ali, budite oprezni: nakon što spremite finu i zdravu kajganu, zaboravite na beli hleb ili tost. Ako nakon toga još uvek niste siti, eventualno pojedite na kraju komad sira (koji zatvara želudac).

 

 

makonda-tracker