veliki rizik

ZAŠTO NE BI TREBALO DA ISPROBAVAMO BIJONSINU "ČUDESNU DIJETU": Muzička diva se kune u nju, a stručnjaci upozoravaju na BROJNE OPASNOSTI!

0

Čini se da kod "običnih smrtnika" nije naročito delotvorna, a stručnjaci upozoravaju da može da bude i vrlo opasna.

 

foto: Profimedia

Britanski dijetetičar Danijel O'Šonesi, iz Britanskog udruženja za ishranu i životnu medicinu, upozorio je da praktikovanje ove dijete može da dovede do "prehrambenih nedostataka" i osećanja umora i iscrpljenosti.

 

- Za prosečnog čoveka može biti opasno slediti je, ako nema tim nutricionista i trenera kao što ih ima Bijonse - objasnio je za BBC.

 

Naime, ova dijeta sugeriše unos svega 1400 kalorija dnevno, dok stručnjaci muškarcima preporučuju 2500, a ženama 2000 kalorija.

 

- To je za svakog prilično malo. Ljudi će se osećati umorno i iscrpljeno, posebno kad krenu da vežbaju.

 

Osim što ističe da takvom ishranom neće uneti dovoljno hranjivih sastojaka u organizam, O'Šonesi dovodi u pitanje i to koliko su zdrave opcije koje dijeta preporučuje.

 

Dijetu je 2013. godine osmislio Bijonsin prijatelj i lični trener Marko Borges, a pevačica ju je tokom 2017. godine navodno praktikovala čak dvostruko duže, 44 dana, i izgubila 12 kilograma, piše The Sun.

 

Sa Borgesom je čak osnovala kompaniju za dostavu zdrave hrane 22 Days Nutrition, koja nas ubeđuje da je potrebno samo 22 dana za prestanak s lošim navikama u ishrani i dostizanje idealne težine.

 

Sva jela su sto posto biljna i od sastojaka koji su organski gajeni. Nijedan sastojak ne sadrži GMO, gluten, soju i mlečne proizvode, a isporučuju se jednom nedeljno kao zaliha obroka za sedam dana koje samo treba podgrejati. Na meniju su jela od susama, kupusa i sočiva, testenina s povrćem, pirinač s karijem i povrćem, hleb od badema i borovnice...

 

- Bijosin program dostave, olakšava ljudima da unaprede svoje navike i pređu na zdravu i ukusnu biljnu hranu. Veganstvo je oblik vegetarijanstva koji pored mesa isključuje sve namirnice životinjskog porekla kao što su mleko, jogurt, sir i jaja. Uz vegansku ishranu preporučuju se vitaminski i mineralni dodaci ishrani radi snabdevanja hranljivim materijama kojima biljna hrana oskudeva - izjavio je Marko Borges.

 

 

 

makonda-tracker