Šesto čulo: Političari istražitelji zločina

0
Osumnjičene za ubistvo agenta Balkanpola Bože Milosavljevića u press centru Balkanpola sutra će ispitivati poznati političari. Ulogu istražitelja preuzeće portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i p
foto: promo
foto: promo

Pre političara, osumnjičene je već ispitao inspektor beogradske policijske uprave Arsenije Pašić i policijski i pravni stručnjaci među kojima su bili portparol Specijalnog tužilašstva Tomo Zorić i Ljuba  Milanović, osnivač jedinice Poskok. Od danas, svakog dana jedan osumnjičeni biće puštan na uslovnu slobodu, prema odluci gledalaca koji glasaju slanjem poruka na broj 66 66 i pozivanjem broja 0900 26 26 26 na kojem mogu i uživo ispitivati osumnjičene.

U prvoj nedelji postojanja Balkanpola osumnjičeni su upravo pripadnici ove organizacije od kojih je jedan ubio svog kolegu Milosavljevića. U epizodi Balkanpol emitovanoj u ponedeljak dogodio se zločin koji dovodi u pitanje postojanje novoformirane policijske organizacije balkanskih zemalja. Tokom svečanog otvaranja Balkanpola, u prisustvu ministara unutrašnjih poslova više zemalja, ubijen je glavni inspektor ove ogranizacije Boža Milosavljević. Neprobojno utvrđenje Balkanpola ozbiljno je ugroženo, a specijalne policijske jedinice potpuno su blokirale zgradu uz upotrebu helikoptera, robota i najsavremenije tehnologije. Ministar policije Republike Srbije upozorio je načelnicu Balkanpola da slučaj mora biti rešen u najkraćem mogućem roku, a istragu vode inspektor beogradskog gradskog SUP-a Arsenije Pašić  i agent Balkanpola Lucija Skoko. Nedugo posle prvog, događa se i drugo ubistvo i inspektoru Pašiću postaje jasno da je zločinac pripadnik Balkanpola. Na kraju epizode, načelnica je u pritvoru zadržala svoje najbliže saradnike: inspektorku Skoko, Magistra, Obrena, Petra i Sekulu.

Političare u ulozi istražitelja gledaoci RTV Pink moći će da vide sutra u 20.10h, u istom terminu u petak osumnjčene će ispitivati troje gledalaca koji preuzimaju ulogu specijalnih agenata, a u subotu troje poznatih ličnosti domaće javne scene.

U glavnim ulogama su Milena Dravić, Tihomir Arsić, Vanessa Radman, Miodrag Krstović, Vladimir Tešović, a u prvoj epizodi igrali su i Slaviša Čurović i Igor Filipović.

Balkanpol poziva gledaoce da uključe svoje šesto čulo, svakog dana u 20.10h, 23h i 16.30h uz RTV Pink.

makonda-tracker