Survivor: Teja prvi finalista

Srđan je položio koplje i pridružio se Velikom veću. Vesna mu je na tome bila zahvalna jer, iako poštuje njegovu odluku i žao joj je, svesna je da bi ona sigurno ispala. Te zaključuje da je Srđanov potez zapravo njoj omogućio borbu za mesto u finalu.
0
1 / 9 Foto: Tv Fox

Dušan je isto žalio zbog Srkijevog odlaska, ali je ipak dobro raspoložen jer je dostigao svoj cilj i maksimum i sada može opušteno da diže moral ostalima. Teja i Njegoš ne beru brigu za svoj opstanak. Njegoš je, po ličnom mišljenju, jedan od dva najsposobnija igrača, a Teja je opuštena jer oni koji su imali frku više nisu tu. Jedino je Aca bio ćutljiviji nego inače....

Na Njegoševom licu ocrtala se neverica kada je Andrija saopštio da im ogrlica za imunitet više neće biti potrebna. Od sada pa do kraja, boriće se za mesto u finalu. Ne pomažu ni dogovori, ni planovi, od sada su prepušteni samo ličnim sposobnostima. Dakle, pobednik današnje igre je prvi finalista. Ulog je veliki: 100 000 evra i priznanje za 52 dana provedena u paklu.

I borili su se! Lavovski! Puzili po pesku i preskakali mrežu od kanapa. Slagali su domine, merili poteze! Ali, pobedili su strpljenje i koncentracija. Fokusirana više nego ikad, Teja pobeđuje i ostavlja ostale bez reči! Prvi finalista, pa još žensko! Kapa dole! Jeste, čestitali su joj. Čak i Vesna joj odaje priznanje, iako ju je Teja za dlaku pobedila i iako keva ne podržava njen način borbe. Ali, za spretnost i spremnost nema šta da joj zameri.

A Teja blista em žena, em Slovenka u finalu, prosto nije mogla da veruje. Do juče je jednom nogom bila u Velikom veću, a već danas joj se ukazala prilika da nastavi borbu do pobede. Ostali su malo kiseli, ali trude se da iskuliraju. Uostalom, dobiće svi novu šansu da se pokažu.

Pošto su izgustirali priču o Tejinoj pobedi, red je bio da se fokusiraju na sebe. Kako je moral propisno srozan, Dušan se prepoznaje kao podizač raspoloženja. Prvi je na redu bio Aca. On je sve vreme utučen, nem i neraspoložen. Ne zbog toga što je izgubio (mada ima i toga), nego zato što je na Plemenskom savetu shvatio da je Klemen ispao jer nije čuo kad je Aca promenio dogovor i rekao da će da glasa za Vesnu umesto za Srđana. Dušan ga teši, to je moglo svakome da se desi. Teja, međutim, smatra da je Aci to za nauk da u životu ne može da upravlja ljudima. Šta sad, ne vredi plakati nego misliti na vreme.  Eto, Acu svi teše, kaže Teja, a da je ona tako nešto uradila, pripisali bi joj taktiku. Aca je neutešan, a Dule se svojski trudi da ga oraspoloži. I uspeva mu. Pošto družina ode na plivanje, bolje se osećaju. Sada su i misli jasnije, nestalo je stresa i neraspoloženja.

Dok se oni kupaju, Vesna razmišlja. Teja je konkurencija, ali neće imati podršku Velikog veća, zato se ne treba brinuti zbog njenog ulaska u finale. I Dušan deli njeno mišljenje. On čak smatra da im je Teja, ulaskom u finale, učinila uslugu jer nema šanse da neko glasa za nju. Njegošu nije jasno kako je ona čak do ovde dogurala, a kamoli kako je ušla u finale...I Aca se isto pita, ali za Vesnu.

Teja i Dušan se jedini ne premišljaju: Teja jer je sigurna, a Dušan jer je dogurao dokle je hteo i to na pamet, a ne na mišiće i sad s olakšanjem čeka rasplet. A rasplet eto ga, samo što nije!

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker