Survivor: Takmičari u šoku, Srđan svojevoljno napustio igru

Ako je neko i imao neke planove, ako je neko taktizirao i računao, ako su mislili da su preživeli najgore, jedan događaj ih je ostavio načisto bez teksta.
0
1 / 14 Foto: Tv Fox

Njegoš jedini ima razlog da bude opušten jer njega čuva imunitet. Vesna i Teja su znale da im se crno piše pa su jače zagrizle u borbi. Ali, kako to biva na Filipinima, bitka je neizvesna. Ni koncentracija, ni upornost, ni strah nisu im doneli ogrlicu za crni glas. Aca ponovo izlazi kao pobednik i osvaja perle kojima će nekome staviti veto na glasanje.

A u kampu raste napetost. Teja se povlači u kolibu, a Dušan likuje: Nema više nasmejane devojčice, vidi da je ugrožena, da se sve munjevito menja. Međutim, Dušanovo dobro raspoloženje kratkog je daha. Srđan odlučuje da napusti igru i dolazi do preokreta u poslednjem času! Ako se neko i obradovao, dobro je to sakrio pod maskom neverice, razočaranja i prijateljskog ubeđivanja da to ne čini. Da stvar bude lepša, Srki se odriče fnala u korist keve. Njoj je žao, ali je svesna da je odluka pala i da ga više niko ne može ubediti u suprotno. A svi se svojski trude. Dušan ga ubeđuje, moljaka i iznosi argumente. Čak ni Njegošu nije pravo. Jeste da je do juče hteo da glasa za njega, ali nema svrhe da sad napušta igru, on ga podržava iako su ljuta konkurencija. Aca iskreno žali, zabazeknut je i pokušava da ga ubedi da se predomisli. Teja nema šta da kaže, jer se povukla u kolibicu, da bi oni na miru mogli da ćućore. Acu je toliko iznerviralo njeno ponašanje da je čak i glas podigao.

Ali, Srđan je srca kamenoga, nije mu ni do para ni do titule. Hoće da izađe i tačka, čista obraza i srca, da dokaže i sebi i drugima neke stvari. I srećan je jer je, ako ništa drugo, stekao prijatelja Dušana za ceo život, a to vredi više nego sve pare na svetu. Istina, zagrcnuo se na momenat kad je skapirao da bi lako mogao da se nađe u finalu i da je pedeset dana preturio preko glave. Ali, brzo se odgrcnuo. Večeras ima da izađe, pa kome opanci a kome obojci.

I dok on morališe, drugi kalkulišu. Njegoš se povlači sa Acom u šumu, da razmotre novonastalu situaciju. Njegoš bi da izbaci Teju, ali Aca ne ferma njegove želje. On je zacrtao da će glasati za Vesnu, kud puklo da puklo. I ovako razmišlja: on bi u finalu mogao da ima Tejin glas i Klemenov, sigurno, mada mu nije jasno kako je ovaj samog sebe eliminisao.

Potom Njegoš vodi Teju u šumicu po drva i saopštava joj šta je Srki naumio. Teja je šokirana, ali ako je Srđan rešio da izađe, ona može da mu pomogne u tome, ako to nije neka taktika. Ništa joj nije jasno, baš kao ni Aci....Aca je svu ovu papazjaniu vrlo plastično objasnio: Napeto je k’o u wc šolji!

Napetost raste i na Plemenskom. Njegoš i Teja  su uspeli da se pokače i to baš žestoko. Ko je od koga napravio monstruma, ko je kome šta pričao, ko je koga pljuvao iza leđa...ista priča, drugi ton.

Ali, do finala ima još jedno izbacivanje, ovo večerašnje. Dakle, Aca ima crni glas, a Njegoš lični i tajni imunitet. Srkijevi planovi lako su mogli da padnu u vodu da mu je Njegoš, recimo, dao imunitet. Ali, poštujući Srđanovu želju da napusti igru, Njegoš daje imunitet Aci, da mu se revanšira za ono od pre, i potom u velikom stilu vadi tajni imunitet. Više mu ne treba, vraća ga Andriji. Aca daje veto Vesni, a Srđan glasa sam za sebe. Dušanu je pao mrak na oči. Ni Aci nije pravo.

Pošto se autocenzurisao, Srki gasi baklju. Ostalo ih je petoro. Udariće junak na junaka!

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker