Survivor: Pakt sa vukovima

Uzjogunili su se. Uspaničili. Uortačili. Ni svanulo nije, a oni pletu li pletu. Verovatno zato što se kraj bliži.
0
1 / 15 Foto: Tv Fox

Srđan je pod utiskom Plemenskog saveta i Klemenove izdaje. Skoro da je zaplako, toliko ga je taj dečko povredio. Guta knedle i sad, kad ostalima priča da je Klemen mrzeo Njegoša, a onda sklopio pakt sa njim. I otkriva da je upravo Klemen ocinkario Njegoša koji je rasipao neki pirinač... I naravno, Njegošu nije pravo:

- Zamisli, Dušane, da si bio u mojoj pozicij. 9:1, a onda si uspeo da stigneš do ovde.

Srđan ga pita kako je ostao sam, a Njegoš odgovara da ga je Dušan zeznuo i da je ostao sam sa Nikolom i Nemanjom, pa se sve izdešavalo kako se izdešavalo. Ali, Dušan mu ne ostaje dužan i očas izbija svađa.

Potežu se argumenti, sećanja, ogovaranja, taktike. Šta je kome i zašto Njegoš pričao, pa ne može Dušan da gata u pasulj šta je kojim potezom Njegoš pokušao da postigne. I kao, nije Dušan sa njim i Nemanjom imao nikakav konkretan dogovor, već samo da stignu do ujedinjenja. Ma čudo jedno... Njegoš se baš razbesneo i zaurlao na one koji ga, po njegovom mišljenju, smatraju budalom, dželatom, krvolokom...

A onda je svanulo i Teja je otišla po drva. Taman da ostali stignu da je prostudiraju. Najglasniji je Srđan. Bez dlake na jeziku, on iznosi argumente protiv Teje. Te ovamo priča o cveću i proleću, a ustvari je namazana i svaku reč uspe da izvrne. Njegoš vatreno staje na Srkijevu stranu i iznosi da mu je žao što sa njom ima dogovor, a najradije bi joj video leđa. Ali,šta je tu je, ne može da gazi datu reč, mada mu se smučila kad je čuo kakve je gadosti za njega izgovorila. A, da se ne zaboravi, kaže Srđan, Teja je, pod parolom sve je to samo igra, bez pardona zeznula svoju najbolju drugaricu Višnju...

Po povratku iz šume, Teja upada u osinje gnezdo. Keva i Srđan je optužuju da je jednom izjavila da će da glasa protiv Ace, mada postoji video zapis u kome se čuje da je Teja rekla da nikada ne bi glasala za njega. Ona upada u duel sa kevom, iz kog ni jedna ne izlazi kao pobednica. Opšti metež i prepucavanje, zvona zvone na uzbunu. A zvoni i za čas - Andrija ih čeka.

U borbi za nagradu pobeđuje Teja i bira Acu da pođe sa njom na karaoke u lokalnu kafanu. Dok njih dvoje đuskaju, a Teja obara rejting Abbi i Queenu, Njegoš, Dule, Vesna i Srđan obaraju rejting Teji. Duka jasno i glasno kaže Njegošu da će on, keva i Srki glasati za Teju, a na Njegošu je da odluči hoće li sa njima u dil. Rado bi Njegoš, ali, kao što je rečeno, već ima planove sa Tejom i Acom. Tada se Teja i Aca vraćaju i prekidaju zavere.

Aca je siguran u sebe, Teja u Acu, mada zna da bi Vesna, Dule i Srle rado da preobrate i njega i Njegoša. Ne zna, doduše, da je Srki već na korak da ponovo veruje Njegošu i da mu je ovaj u jednom momentu, ponet atmosferom, naslonio glavu na rame. Kao nekada Nemanji.

Sada je status quo i sve zavisi, gle čuda, ne od Ace nego od Njegoša.

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker