Rat svetova na Plemenskom savetu

Pukla tikva u filipinskom raju. Aca se nameračio na dupli glas u današnjoj borbi jer su svi već počeli da se razmimoilaze u mišljenjima i velika nervoza vlada u Divati.
0
1 / 14

Učvršeni zajedništvu, Teja, Njegoš, Aca i Klemen kreću u današnju borbu u kojoj i Srđan, Vesna i Dušan, srozanog morala, pošto-poto žele da pobede. Osim duplog glasa, motivacija je i nagrada- poziv kući.

Ali, danas je sreća presudna, više nego precizno baratanje praćkom. Srđanu su potrebne poene za igru osvojili saplemenici. Nije se igrati sa Fortunom, te Srđan ubedljivo dobija igru. Dupli glas je obezbeđen, razgovor sa bratom i devojkom je pročišćavajući i Srđan je više nego spreman za Plemenski savet.

A da mu je puk’o film, puk’o mu je. Smučile su mu se prljave igre i zakulisne radnje, smetaju mu licemeri - tu misli na Teju i Klemena, Njegoš se standardno loše kotira na njegovoj skali. Pošto su Aci uručili rođendanski poklon i otpevali pesmicu, smazali tortu i na trenutak zaboravili da su neprijatelji, vraćaju se dnevnim aktivnostima- pregovorima.

Srđan je besan na Klemena u kog je imao bezgranično poverenje, a koji je sada prelomio na drugu stranu i čak se sa Njegošem druži. Dodatno ga nervira i što Aca slepo veruje Kleu, a ovaj bi ga bez razmišljanja zeznuo zarad mesta u finalu.Teju naziva čeličnom damom anđeoskog osmeha, a para mu izlazi na uši od njenog drugarstva sa, do juče omraženim, Njegošem. Duleta još nije poneo bes, njega samo zanima da privoli Acu da im se pridruži. I pošto se Vesna, Dule i Srđan dogovore da večeras izbace Klemena, Dušan otvara Aci srce. Otkriva mu da će Klemen večeras da leti i nudi mu članstvo u svojoj grupi. Aca je suzdržan, ali je jasno čuo Duletovu ponudu: glasaj kontra od Teje, Klemena i Njegoša, a ja te neću zeznuti. A Srđan likuje što mu se ukazala šansa da rivalima upropasti planove. I dalje računa na Acu, nada se da će zdrav razum pobediti. I garantuje džumbus na Plemenskom savetu.

Reč je reč i Srđan ju je održao. Opleo je po Klemenu k’o iz haubice. Najviše ga je, veli, pogodilo to što je neviđeno verovao tom dečku, a ovaj ga je izdao:

- Ako on za svoje malo gimanstičarsko dupe reši da ide do finala, neće se libiti da glasa za Acu - osipa paljbu Srki i Teji daje kompliment:

- Bobi Fišer i Kasparov su za nju amateri koliko je poteza unapred ona u stanju da smisli.

Ali, ni ovi mu ne ostaju dužni. Optužuju ga da je previše vezan za Dušana i Vesnu i da je od ujedinjenja k’o dan jasno da su oni tim. Tu se i Njegoš provlači, ali on priznaje da je morao da se prikloni nekome da ne bi nadrljao. Ipak, zvezda večeri je Klemen. On ne uspeva da ubedi Srđana u svoja osećanja, optužuje ga da mu je okrenuo leđa itd. Itd...

Dušan prekida paljbu. Jasno i glasno izjavljuje da će večeras da se glasa za Klemena i Teju upozorava da ne bude druželjubiva pa da mu da imunitet jer će u tom slučaju ona da leti. Pošto su ispraznili šaržer, vreme je da zadovolje znatiželju Velikog veća. I opet, na Dinino pitanje, Divata jednoglasno zaključuje da je Srđan najveća pretnja. Za sada, Klemen će morati da odskakuće do klupe: Srđan je presudio, Klemen ide kući. Aca je dosledno glasao za Vesnu, ali ne zbog dogovora, već mu tako srce ište.

Sada su brojčano jednaki. I opet, sve zavisi od Acinog srca.

 

 

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker