Survivor: I Slovenci poludeli uz Aspirin

Dva suprotsatvljena plemena učesnika Surviora su se ujedinila i to su proslavili žurkom na kojoj je specijalna gošća bila Seka Aleksić
0
1 / 40

Ovog 32. dana dva plemena se ujedinjuju. Čekali su takmičari taj dan k`o ozeblo sunce, pa kad pročitaše obaveštenje, šest članova Ga’danga počeše užurbano da pakuju stvarčice, kao da će im neko uskratiti najavljeno zadovoljstvo. I u Manobu, četvoro preživelih, namah su se dali u pakovanje, mada za razliku od Ga’danga nisu preterano ni ushićeni, ni euforični. Valjda naslućuju da ih tako brojčano uništene u novom plemenu ne čeka mnogo sreće. Ipak, važno je da se desi neka promena. Pravo iznenađenje ih tek čeka kad saznaju da će im se priključiti još jedan član. I to koji.

Na Ostrvo duhova pristigao je Luka. Kad je ugledao Nikolu šokirao se, kaže, kao da je video duha. Čini mu se da se Nikola promenio, malo se podgojio i deluje mu kao neki ludak. Nikola mu se poverava da je posle šesnaest dana, provedenih uglavnom u samoći, počeo da se menja, i da oseća neke flešbekove. Priča se razvezala, pa se dočitu i spornog, prvog velikog konflikta u Ga’dangu, koji Nikola ima potrebu da rasvetli. Prosvetljava Luku, koji je u zabludi, da nije on bio mutivoda, nego da je sve bilo Višnjino maslo.

Za razliku od svojih prethodnika Luka neće prenoćiti na Ostrvu duhova, već će odmah odmeriti snage sa Nikolom. Današnji duel je poseban, pobednika odvodi u ujedinjeno pleme i daruje mu novi život. Motivisan je Luka, a o Nikoli ne treba ni govoriti. Sve što može da kaže je: danas ili nikad. I ovoj igri treba biti brži od suparnika, tj. brže sakupiti jaja, označena slovima, a uronjena duboko u blato i od slova formirati reč. Počinje pravo muljanje po blatu, i sasvim doslovno lov u mutnom. Nikola daje sve od sebe. Zar sad, posle svih dana da mu pobeda izmakne za dlaku. I isplatilo mu se, on još jednom trijumfuje. Po povratku na svoje ostrvo, Nikola zatiče tuš kabinu, šampone i odelo. Treba se upristojiti za ujedinjenje.

Opraštajući se Luka poručuje da je u ovoj igri mnogo naučio. Jeste da mu je krivo što zna da će u ujedinjenje proći mnogi koji su slabiji od njega, i što mu je nova šansa bila nadohvat ruke, ali isto tako zna da je izgubio bitku od možda najspremnijeg takmičara.

Ga’dang i Manobo okupljaju se oko lomače. Andrija ih ritualno uvodi u ujedinjenje. Kao prvo spaljuju svoja plemenska obeležja i time simbolično poništavaju sve razmirice i nesporazume. Njihovo novo pleme Divata broji deset takmičara i ima zaštitnu jarko crvenu boju.

 

Žurka i povratak otpisanog

 

Nakon ujedinjenja, ekipa odlazi na proslavu. Prvo im sleduje kupanje, u zatvorenim kabinama u koje jedino kamera može da zirne , pa oblačenje civilki. A tu je i ogledalo da se pogledaju i ako uspeju prepoznaju. Dok su žene zadovoljne manjkom kilograma, muškarci kukaju da im se sve ispumpalo. Srđan je obukao belu košulju i za svoj novi imidž kaže da je kombinacija Sokrata i Nik Slotera. Lepi, mirišljavi, doterani, kako to priliči svečanim trenucima zaposedaju stolove sa hranom, na kojima nema čega nema. A onda red pića, pa opet, red pića. Počinje i zabavni program, za koji su zaduženi filipinski ratnici koji im demonstriraju borilačke veštine.

Zatim stiže filipinska pevačica sa maskom preko lica. Ona isčitava dobrodošlicu na lošem srpskom dobro veče, želim vam dobrodošlicu, potrudiću se da vam nešto otpevam… Ali kad zapeva čuvenu pesmu Mito bekrijo, takmičari sumnjaju da je to neka naša. Merkaju je, čude se, pokušavaju da je prepoznaju. Ovo je play-back ubeđen je Nemanja, dok je mali Aca ubeđen da je to sto posto neka naša. Pevačica skida masku i pred njihovim očima nije niko drugi nego Seka Aleksić. Takmičari su u blagom šoku, gledaju je u neverici!

- Želim da se bar večeras osećate kao kod kuće i potrudiću se da vam koliko-toliko donesem talase rodnog kraja. Totalno razumem vaše preživljavanje ovde, divim vas se, pravi ste borci, svaka čast, naročito devojkama - pozdravila je Seka zbunjenje takmičare.

Veselje tek počinje uz pesme iz rodnog kraja. Raspištoljio se Njegoš, pada u sevdah i naručuje pet koktela, skače na stage. A kada je zapevala Aspirin, Njegoš i Nemanja su potpuno poludeli na bini. Verovatno zamišljajući da su u Sekinom spotu, ili se bar preplanulim i lepo građenim telima prepručujući za isti, momci su potpuno dominirali scenom što je Seki bilo jako simpatično.

Andrija se takođe pridružuje skupu, ali ne radi zabave, već da bi im preneo da pleme nije formirano do kraja i da će im se pridružiti još jedan takmičar koji je više od dve nedelje živeo svoj život na drugom mestu. Takmičari su začuđeni, počinju da nagađaju ko bi to mogao da bude, dok im prilazi mladić u kabanici sa drvenom maskom preko lica. Neki tipuju da je Luka, drugi kažu Bibi, ali račun im govori da ni jedan od njih nije toliko dugo odsustvovao iz plemena. Niko glasno ne spominje Nikolino ime. Da li sumnjaju na njega? Veliki znak pitanja ostaje da lebdi na letnjoj terasi u noći ujedinjenja.

 

makonda-tracker