Survivor: Ana se oprostila od igre, Njegoš besni

Posle Srđanovog povratka u Manobo, broj članova ovog plemena je isti kao pred prethodni Plemenski savet. Ana im je otišla, ali sa Srđanom su na starom.
0
1 / 14

Znaju oni dobro da im je svaki član važan, a znaju i koliko bitka za imunitet, koja je pred njima, može biti bitna za sudbinu svakog od njih, pa su se bacili na fizičke pripreme. Dušan se razmahao rukama, vežba sve u šesnaest, Vesna trčkara po plaži. U Ga’dangu priprema nema, valjda misle da su spremni.

Odlučno su krenuli u borbu na vodi, veslači oba plemena su se iz sve snage razmahali, međutim Manobo je sve više gubio korak sa Ga’dangom. Njihovi veslači su na samom početku izgubili pravac, pa kako kaže Andrija, krenuli put Srbije. Totem je po ko zna koji put završio u rukama Ga’danga. Međutim, umesto radosti zbog pobede, u Ga’dangu izbijaju žustre svađe, što zbunjuju i sudiju i Manobo.

Sukob izbija između Njegoša i Teje, koji su uspeli da od komarca naprave magarca. Naime, izgleda da je povod bilo međusobno ućutkivanje, pa sad čija je poslednja. Njegoša je razbesnelo što se Teja ponaša kao da je glavna u plemenu, kapitenka, što svima u plemenu određuje, i ko će kada priča, i koliko pirinča sme da se pojede... A on je mnogo osetljiv kada nema demokratije i kada oseti da se njegov glas ne poštuje.

- Ona valjda misli da smo mi Bosanci glupi, da nisam kreativan kao da je ona žena Džordža Armanija, da je ona kreativna, toliko pametna i sve…- besno govori Njegoš.

To ga je uzdrmalo pa se kao pobesneli vuk šeta po kampu spreman da napusti šou. Klemen i Aca odvraćaju ga od takvih namera, kažu mu da će mu biti žao. Njegoš više ne može da obuzda svoj jezik, pa u kameru sasipa:

- Ovakve rospije i veštice treba spaliti.

Na drugoj strani, Teja shvata da je okidač za Njegoševu razjarenost samo sitnica, pa kaže, da bi bila najsrećnija kad bi ovaj psihički nestabilan čovek, čije ponašanje se menja olako od prijateljstva do mržnje, napustio takmičenje, ili bar prešao u drugo pleme.

I tek što su se malo duhovi primirili, izbija nova svađa, i to opet zbog sitnice. Ovog puta glavni akteri su Aca i Višnja. Acu je pogodilo što Višnja ne želi da mu ustupi kašiku, pa odlučuje da jede prstima, ili da liže tanjir. Šizi Aca ližući tanjir kao neka kuca, čak ni viljušku koju mu Teja nudi ne želi da primi. Višnja ne reaguje, da bi ga dodatno polila hladnom vodom kad zatraži da ustane sa mesta na kojem sedi i prepusti ga njoj. Aca se više ne ustručava, rešio je da je ocrni. Optužuje je za neradnika, osobu koja se prikazuje da je nešto što nije, i potom priča Teji i Klemenu o Višnjim tajnim dogovorima koje je pravila u starom Ga’dangu sa Nikolom i Peceom. Teja i Klemen su zbunjeni ovim što čuju o Višnji, pogotovo Teja koja od prvog dana najviše veruje Višnji. Za razliku od Ace, Višnja vidi Acu kao spremnog i iskrenog momka, međutim kako njih dvoje nemaju ni jednu jedinu zajedničku tačku, ona ne može da uđe u raspravu sa njim.

Na Ostrvu duhova Ana i Nikola prolaze kroz duel, u kojem pobeđuje Nikola. Ana odlazi nasmejana, znala je da će izgubiti od Nikole. Opraštajući se od Survivora Ana poručuje da je mnogo naučila, da je shvatila da je ovo igra u kojoj nema mesta za vezivanja i prijateljstva, s obzirom da nikad ne znaš šta ti neko misli. A svakome ko bi želeo da se oproba u ovakvom takmičenju može da kaže da je mnogo teško i opasno.

Manobo, za to vreme, uspeva da se izvuče iz negativnog raspoloženja koje ih je sve obuzelo posle neuspeha. Srđan je obukao suknjicu i šepuri se plažom kao da je Šeron Stoun. Naravno da nikome nije svejedno šta će biti sutra, ali u Manobu nema ni klanova, ni odvajanja i kalkulisanja, pa je sve moguće.

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker