Survivor: Kako preko vode

U 30. epizodi rijaliti serijala Survivor, koji je na program televizije Fox u sredu 30. decembra u 22 časa, takmičari će se naći pred novim nimalo lakim zadatkom.
0
1 / 13

Posle Srđanovog povratka u Manobo, broj članova ovog plemena je isti kao pred prethodni Plemenski savet.

Sa nestrpljenjem očekuju borbu imunitet, jer znaju koliko im je svaki član važan, pa su se bacilli na fizičke pripreme.

U Ga’dangu priprema nema, valjda misle da su spremni. A zadatak ni malo lak, ovoga puta nije blato, već voda, a kako preko vode??

Moraće sami konstruisati čamac kojim će se prevesti…

A u prethodnoj epizodi, gledaoci su mogli da vide:

Tek tri dana su prošla otkako su Srđan i Dina u izmenjenim plemenima, a opet ih očekuje iznenađenje. Ovog puta odluka da li da ostanu tu gde jesu ili da se vrate u svoja plemena, zavisi samo od njih. Pet minuta za razmišljanje je i previše za nekoga ko zna šta će. Srđanu je jasno: on ide, čak zaboravlja i stvari da spakuje, strepeći da će mu čamac uteći. Ostajem u Manobu, jasna je Dina, koja svoju odluku saopštava ostalima u plemenu. To raduje Manobljane, ugušene brojnim porazima, a još kada ugledaju čamac koji dovozi Srđana, njihovom ushićenju nema kraja. A u Ga’dangu očekuju Dinu.

Srđan počinje da zabavlja društvo Manoba pričama o Ga’dangu, iznoseći njihov prljav veš. Gotivni su mu Teja, Višnja, Klemen i Aca, ali dvojac Nemanja i Njegoš je nepodnošljiv. Njihovo stalno izdvajanje, šaputanje, lobiranje, ogovaranje... To mu je bilo najgore. On posebno uzima na zub Nemanju, smatrajući da je on glavni u ovom paru i upoređuje ga negativcem iz Gospodara prstenova Sauronom. Priča im i o tome koliko je Nemanja bio srećan kada je osvojio lični imunitet, jer je predosetio da je prvi na spisku za odstrel. Toliko se radovao, da se Srđan zapitao da li će se tako obradovati svom prvom detetu. Dina saznaje da je Nemanja huškao društvo da se, u nekim mogućim kombinacijama, glasa za nju, jer bi, navodno, ona želela da ide kući.

Borba za nagradu je ovog 29. dana drugačije osmišljena. Plemena se ne susreću direktno, već svako ostaje na svom ostrvu i bori se za kovčeg sa koka-kolom. Manobo i Ga’dang imaju zadatak da naprave S.O.S. signal, što vidljiviji, što uočljiviji, a filipinski pilot će iz helikoptera proceniti čiji znak je bolji. Ga’dang kreće u akciju. Seku se grane, čitava stabla, lomi se na sve strane, raspaljuje vatra, dovlači na plažu gde treba da se napravi veliki znak SOS. Svi su se dali u posao, osim Višnje koja je nevoljno odabrana da pauzira. I u Manobu se secka, ali na sitna drvca. Oni su isplanirali da u vodi postave stubiće i da na svakom zapale vatru. Uskoro helikopter sa sudijom polazi u obilazak, i zaista znak Ga’danga vidi se i iz aviona. Klemen je pilotu i Andriji pripremio malo akrobatike. Nisu izostali ni zvučni signali; čulo se vikanje, zviždanje, a kao vrhunac želje da se skrene pažnja je svlačenje gaća i šljapkanje po golim guzama. U svakom slučaju Ga’dang je zasluženo mogao da se prepusti već zaboravljenom ukusu koka-kole. Još jedan poraz Manobo teško može da „svari“, a ovaj udarac najviše boli Luku koji kaže da se oseća bezvoljno, umorno i iscrpljeno. Možda bi se bolje osećali da su mogli da vide taj pobednički S.O.S.

Za to vreme na Ostrvu duhova druže se tek pristigla Ana i njen domaćin Nikola. On svoju gošću upoznaje sa pravilima Ostrva duhova, a Ana svoju jedinu šansu da preživi u duelu sa Nikolom vidi ukoliko bi zadatak bio baletska tačka. Usamljenik se raspilavio i raznežio toliko da je zaboravio da je on Spartanac, taktičar, ljuti momak. Kako bi i mogao kad mu je stigla nežna duša, iskreno oduševljena ostrvom, peskom, morem...Za kompletan ugođaj Ani nedostaje samo koktel. Uostalom, ona kaže da je baš ovako zamišljala Survivor. Dok se Ana brćkala u toplom moru, skupljala kamenčiće po plaži, pravila svoju masku, Nikola je kuvao ručak za dvoje. Uveče, pod vedrim nebom neverovatna scena: surovi Nikola, grubijan smekšanog srca sedi pored Ane i gledaju nebo išarano zvezdama. Nikola kaže: Nikada nisam video toliko zvezda. A zna se: kad ugledaš padalicu, ispuni ti se želja.

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker