Nova serija na RTS: Može i drugačije

Od 09. januara, svake subote, od 12.45, na Prvom programu Radio televizije Srbije biće emitovana serija Može i drugačije
1
1 / 2 Foto: Promo

Sukobi među generacijama, nerazumevanje, prepirke oko novca i prostora u stanu, neki su od problema sa kojima se suočava svaka porodica u Srbiji. Imati porodičnog terapeuta nije svakom dostupno, ali nova igrana serija Školskog programa RTS-a pod nazivom Može i drugačije jeste primer dobre terapije za sve nas. 

Mala dramska igrana forma, koja ima za cilj da nam ukaže da probleme koji su sastavni deo naših života možemo sagledavati i iz drugog ugla, kada oni ne deluju tako nerešivo.

Petočlana porodica Spasić živi u zajednici sa gospođom Nadeždom Nenadić, majkom Jelice Spasić, tj. taštom njenog supruga Nikole Spasića. Jelica i Nikola imaju troje dece: dva sina i ćerku. Problemi  se javljaju dnevno u ovoj porodici, gde komunikacija među  generacijama nije na zavidnom nivou. To su problemi koji uglavnom muče veliki deo naše populacije, a ako se ne rešavaju, narastaju u sve veće konflikte. Rešenja su najčešće vrlo jednostavna i ako ih usvojimo, možemo život učiniti ako ne mnogo lepšim, ono sigurno podnošljivijim. Svaka epizoda je priča za sebe.

Porodični terapeut zaustavlja sukob i, kao aktivni učesnik, ukazuje na neka rešenja i modele ponašanja, i ako ih primenimo, problem se praktično i ne rađa. Igrani deo te scene se ponavlja uz toleranciju i promenjeno ponašanje, tako da  ne povređujemo ni sebe, a ni druge.

U seriji glavne uloge tumače Minja Filipović, Goran Sultanović, Srđan Jovanović, Vukašin Nikolić, Branka Petrić, Milica Isaković Milša i Branislav Zeremski.

makonda-tracker