Survivor: Ukleto ostrvo

U 23. epizodi rijaliti programa Survivor, koja se emituje ne TV Fox 15. decembra u 22 časa takimičari će se boriti za kupaonicu, a uprkos kupanju, sukobi među članovima plemena će se produbiti
0
1 / 18 Foto: Tv Fox

Ovo je ukleto ostrvo ili moj dom. Pre nego što slobodnom voljom zakoračiš, zamolio bih te da ono malo sreće koju nosiš sa sobom ostaviš ispred vrata, citira Nikola Drakulu kao dobrodošlicu Peđi, novom stanovniku Ostrva duhova. Peđa je iznenađen što vidi Nikolu, a i ovakve reči su mu čudne. A još kada mu Nikola objasni da su mu ruke povređene jer je imao dvoboj sa Peceom, koji mu je bio najbolji drugar, Peđu počinje da hvata strah da ovaj usamljenik ne potegne mačetu tokom noći. Pita se gde je on to došao pa kaže da nije krenuo u ovu igru zvanu Survivor da bi se tu poklali.

Plemena su se tokom jutra pripremala za borbu koju su dobro razotkili na osnovu poruke. Igra se loptama od pruća, a cilj je dati što više golova. Na liniji odbrane nalaze se Srđan za Manobo i Aca za Ga’dang, ali ih povez preko očiju sprečava da vide kuda se kreće lopta, pa su njihove oči već prekaljene navigatorke Vesna i Višnja. Na vrhu brda se smenjuju bacači i, dok se lopta kotrlja, Srđan i Aca po direktivama cupkaju malo levo, pa desno. Srđan i Vesna su ovog puta prilično nesinhronizovani, što Manobo plaća porazom. Ga’dang zasluženo pobeđuje i osvaja filipinsku kupaonicu.

Prizor kupatila, tuša, tekuće vode, sapuna, šampona i ostalih stvarčica za higijenu i ulepšavanje izaziva ushićenje u plemenu Ga’dang. Konačno da se posle toliko dana okupaju kao ljudi. Nije lako skinuti nataloženu štroku pa svako gleda što duže da ostane pod tušem. Sapunjaju se, peru kosu, briju ....muškarci bradu, brkove, a poneki metroseksualac koji se stidi manlja ispod miške uklanja i taj višak. I žene su se latile brijača, pa skidaju sve što je izniklo. Prava uživancija, i dobro druženje. Kao šlag na tortu, čekaju ih mirišljavi losioni, kreme za telo, dezodoransi.... Posle ovakog tretmana pojavljuju se neprepoznatljivi. Žene blistaju, kose im sijaju. Sad se dive svaka svojoj figuri, kao da se nešto promenilo, pa se međusobno njuškaju srećni što su postali mirišljavi.

Atmosfera je skoro idilična sve dok Aca ne čačne mečku pa pozove Nemanju i Njegoša da pomognu i donesu drva, jer su on i Klemen zauzeti oko vatre. Ovakvo prozivanje ne nailazi na odobravanje. U oči će jedni drugima malo toga reći, ali će zato svako u svom društvu oplesti onu drugu, suprotnu stranu. Nemanja uskoro pred kamerama kaže da je to čist bezobrazluk, dok Njegoš smatra da se Aca i Klemen uvek angažuju oko sitnijih poslova, a kad treba da se uradi nešto teže, onda je tu on (Njegoš) koji može da povuče, kao da je, kako kaže, kiklop.

Njegoš i Nemanja odlaze da na miru srede misli i da natenane izogovaraju ostatak plemena. Svi su počeli da ih nerviraju, Aca je, po njima, zapao pod Klemenov uticaj i promenio se. Ipak, sreća je, kako konstatuju, da se njih dvojica drže zajedno pa će doći i taj dan ujedinjenja kada će stvari početi da se odigravaju onako kako je njima po volji, pogotovo ako u Manobu Dušan dobro odradi posao.

Njihovo odsustvo iskoristiće Aca i Klemen koji će jadikovati pred ženskim delom plemena. Nerad i lenjost jesu osobine koje izvode iz takta Klemena koji im prepričava kako je jedno jutro Nemanja, pošto se dobro ispavao, tražio da mu prinese čašu vode. Aca i Klemen predviđaju da su sledeći na spisku za izbacivanje, jer u ovom plemenu definitivno nije važno kakav je ko u borbama. Dina je najpričljivija, iako nevoljna da stane na njihovu stranu, pa može samo da im pruži reči utehe: sve je neizvesno. Teja kritikuje svaku vrstu nerada, dok je Višnja odsutna i slabo uključena u raspravu.

U Manobu vlada čudno raspoloženje. Srđan i Ana, dva najveselija člana plemena, zapali su u negativno raspoloženje. Ana se osamila i razmišlja o svom snu o domu, dok Srđan rešava da prekine to negativno stanje stvari i počinje da pravi, uz pomoć ostalih, strašilo. Tako nastaje Miško, sedmi član Manoba.

Na Ostrvu duhova Nikola nastavlja sa uteruje strah u kosti Peđi pričajući mu dvosmislene priče. Odvodi ga da napravi svoju masku, na groblje gde su lobanje, i Peđa je uveren da neće moći da preživi u ovakvom društvu. I još kada mu Nikola objasni da su ostali tu pali, pošto jednostavno nisu izdržali, Peđa je u totalnoj konfuziji. Pa, kad je mogao sa Peceom da se pobije, koji mu je bio odličan drug, šta tek on može da očekuje. Čini mu se kao da je ušetao direktno u neki film strave i užasa. Još noć da pregura...

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker