Survivor: Spartanac Pece odslužio

Jedan od fizučki najspremnijih takmičara, policajac i bilder Pece, ispao je iz takmičenja, a Anita zbog povrede noge napustila igru.
0
1 / 8

Na Ostrvu duhova spartanski ratnici nisu celu noć oka sklopili - ubi ih razmišljanje da li da se bore jedan protiv drugog. Ipak, ili jesi ili nisi, pa odlučuju da odmere snage. Crtajući svoju masku Pece upućuje opasku na račun nekih takmičara:

- Ovo je za sve kukavice, skeptike, izdajice i one muškarce koji su obukli ženske suknjice. Sparta se nikada bojala nije, iako je bila mala.

U Manobu, Srđana muči nostalgija. Sutra bi on i njegova devojka slavili zajedno godišnjicu veze, a i njegov dobar drug slavi rođendan i to na Dunavu, u velikom društvu, uz muziku, piće, hranu... Kada bi mogao samo na trenutak da se prebaci tamo, da napuni baterije, pa da se vrati. Eh, te puste želje..

U igri za imunitet takmičari se bore gumenim štapovima na gredi. Ko obori protivnika osvaja poen za svoje pleme. Tokom duela sa Peđom, Anita nezgodno pada, celom svojom težinom pritiska nogu, i zadobija tešku povredu mišića. Niko nije pretpostavio po njenom izrazu lica da nešto nije u redu dok nije izašla iz bazena. Rupa u nozi zgrozila je sve učesnike. Lekarska pomoć je hitno ukazana, noga je fiksirana i povijena. Anita mora da napusti igru. Dok su je iznosili na nosilima, tužno je uzviknula svom plemenu:

- Nastavite sa igrom.

I njeno pleme je trijumfovalo. Ovo je bila pobeda za Anitu, jer svi su pod utiskom onoga što joj se dogodilo.

- Ovo nije OK način da neko izostane iz celog projekta, imala je svoju ulogu i mesto u plemenu i bila je važna -prokomentarisala je Višnja.

- To može da se desi svakom od nas - čuli su se i ostali takmičari.

Njegoš i Nemanja vraćaju se brzo na isti kolosek. Ko o čemu, babe o uštipcima. Njegoš ne može da prežali što mu tokom duela nije zapao Srđan da ga razvali.

- Krivo mi je što je izabran za prvog u plemenu - svira i dalje Njegoš.

Srđan je pomalo zbunjen očiglednom promenom Njegoševog ponašanja prema njemu. Konstatuje da Njegoš uvek ima negativan komentar posle svega što on kaže. I dok to priča i ne sluti koliko teških reči Njegoš izbacuje na njegov račun.

Spartanci takođe vode odlučujuću bitku. Pravi izazov za ljute ratnike, prepreke postavljene baš kao u vojsci. Ipak, Pece posustaje, šake su mu već potpuno raskrvavljene i ne može da nastavi igru. Za njega je Survivor završen. Na kraju sledi spartanski pozdrav dva ratnika. Tri puta su se prekrstili, tri puta poljubili i uz posebnu koreografiju oporostili od Sparte.

- Mislim da ću kada odem odavde zaboraviti ružne stvari. Neću da ostavim mržnju u sebi, nisam čovek koji mrzi, opraštam. Oprostiće Pece jer su ovo mladi ljudi. Ove će da ostane najsuroviji deo mog života.Mogu da kažem svima, kada me neko pita šta je Survivor, neka dobro razmisli pre nego što krene u to. Stvatno treba biti spreman na klimu, stalno je padala kiša, nema hrane....Survivor, nisu samo borbe, druženja, ima puno teških momenata i iskušenja, i psihičkih i fizičkih koje Survivor traži od učesnika - zaključuje u svojoj završnoj reči policijski inspektor iz Bitolja Pece Kotevski.

Za sobom je ostavio Nikolu i jarkim bojama išarano ostrvo duhova, kaže, čisto da Sparta bode očima onima koji tu budu dolazili posle njega.

Za to vreme leti perje u Ga’ dangu. Višnja upućuje zamerke  dvojcu bez kormilara Nemanji i Njegošu. Smeta joj njihovo nepromišljeno hvalisanje, njihove priče da ih imunitet svuda prati i da su oni najzaslužniji što je i ovo pleme ponovo osvojilo zaštitu. Ne znaju njih dvojica da u Ga dangu sa ženama nema šale i da lako mogu ostati bez glave.

 

 

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker