Survivor: Borba za prevlast

U 19. epizodi rijaliti serijala, koja je na programu TV Fox trećeg decembra u 22 časa, novoformirana plemena ponovo se bore za prevlast i opstanak
0
1 / 15 Foto: Tv Fox

Mastilo se još nije osušilo na izmenjenim spiskovima plemena, a ogovaranje i pljuckanje je opet uzelo maha. Manobo, vidno smoren i iscrpljen od gladi, kaska za ljubičastim kolegama u gromoglasnom ispiranju usta. Na Ostrvu duhova Nikola otkriva ko je zapravo bio glavni taktičar u igrama. Uslediće borba za imunitet, a zatim i Plemenski savet. Ko je siguran, a ko pakuje kofere, gladaoci će saznati večeras u 22 časa.

Pošto Dina žestoko krizira, povlači se u šumu da se pošteno izrida za kućom. Nemanja, uprkos kenjkavom Njegošu, odlazi za Dinom i teši je. Kaže, ako toliko želi da se vrati, dogovoriće se da izgube igru i da je pošalju kući. Ali, on želi da ona ostane, da zajedno izguraju do kraja... A, da, kenjkavi Njegoš... Pošto se jutros probudilo skrhan, s grčem u nozi, ukočenim vratom i vrtoglavicom, angažovan je lekar. Utvrđena je malaksalost usled gladi, što Njegoš i potvrđuje konstatacijom da kod kuće tamani tri kilograma mesa dnevno, a ovde je spao na šolju pirinča. Ipak, duh borca se budi, pa kaže: Ne odustajem, izneće me odavde samo mrtvog.

A Višnja upoznaje nove cimere sa starim navikama. Priča o početku, kad su tek stigli na ostrvo, kako nije mogla da dođe do reči od onih koji su se hvalisali svojim egom. Ona to vrlo plastično i grleno demonstrira, a usput i Anitu potkači, rekavši da je na početku predvodila žene. i Teja se priključuje, od buke koju su drugi pravili, ona je često morala da priča sama sa sobom jer je niko ne čuje... Onda Anita priča Dini i Nemanji da ni pod razno nije htela da pere tuđe gaće i tanjire i da joj je laknulo otkad su se rotirali jer sada može da priča i o grčkoj mitologiji. Klemen je uzdržan, kaže Višnji da je bio blizak sa Srđanom i Bibijem i da ne želi da priča loše o njima. Ali, kaže, najbolje se oseća u Tejinom, Višnjinom i Acinom društvu i primećuje da se Nemanja i Njegoš ponovo nešto osamljuju. Nemanja izjavljuje da je pod pritiskom jer su podeljeni 4:4 stari i novi i da se sad odmeravaju i da ih izvorni Ga’dang procenjuje.

A Manobljani, gladni i iscrpljeni, očekuju Plemenski savet nagađajući koliko je klope ostalo Ga’dangu. Srđan smatra da će Ga’dang biti non stop sit, a on će da veže žutu maramu ako noćas krepa, da Sveti Petar zna da je iz Manoba. Ana je zadovoljna novom podelom, a Vesna misli da su Luka i Pece uneli loše raspoloženje. Srđan je spreman da ponovo motiviše Luku, a Pece da ide kući. Srđanu je teško da glasa za Pecea jer je promenio mišljenje o njemu i misli da je skroz ok, dok Peđa nema šanse da poveruje u Peceovu dobrotu.

Na Ostrvu duhova Nikola otkriva da je zapravo on bio glavni taktičar u igrama, a ne Pece. Takođe kaže i da su Pece i on zaista prvo vrbovali Višnju, ali da se on predomislio i odlučio za Anitu. On je hteo da tu premetačinu suptilno izvede, ali je Peceova nestrpljivost upropastila sve planove. I sad on sedi i čeka svoju šansu za osvetu.

U borbi za lični imunitet pobeđuje Srđan, koji na Plemenskom savetu ogrlicu poklanja Vesni ne zato što je ugrožena, nego da joj pokaže koliko je ceni. Pošto su fino proćaskali sa Andrijom, Ana se ponovo žali na Njegošev postupak. Konstatuju da je Nemanja bolji glumac od nje. Luka smatra da u Manobu neće biti podela jer oni koji su skloni podelama ili više nisu na ostrvu, ili su u drugom plemenu. Manobo izbacuje Pecea, koji je ranije izjavio da je branio svoju, čast svoje službe, svog grada i svoje države i da nije ostavio nikakvu fleku. On kreće put Ostrva duhova, ipak malčice srećan što dobija još jednu šansu.

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker