Survivor: Spektakularni preokret

Iznenađenjima nikada kraja u Survivoru. Taman kada su lepo osmislili strategiju izbacivanja saplemenika, takmičari će biti šokirani prestrojavanjem i novim mukama na koje će ih baciti organizatori
0
1 / 16 Foto: Tv Fox

Zbunjeni i potpuno sluđeni, robinzoni će brzo morati da osmišljavaju nove poteze i to sa nulte tačke na kojoj su se ponovo našli. Pece će i dalje da pati za Nikolom ne sluteći da Džoni Spartanac na Ostrvu duhova smišlja osvetu za svoje saborce koji su ga izdali. Višnja dobija novi nadimak žena đavo kao glavni krivac za raspad plemena Ga Dang.

Večeras u 22 časova gledaoci će otkriti i ko je najdlakaviji i najgladniji takmičar, ko ima najgadniji zadah iz usta i ko su najpotrebniji ljudi u oba plemena. Ova poslednja stavka zadala je poslednji udarac na sujetu pojedinih takmičara i isprovocirala nove teške reči i osude. Zanimljivo je da će se lepa Makedonka Ana prvi put opasno naljutiti kada sazna da je od najbližih samplemenika doživela nož u leđa. Očigledno više nema glume, velika i nemilosrdna borba za titilu jedini preživeli upravo počinje!

Kaže Pece, otišao je najbolji iz Ga’danga. Nikola je protegao noge do Ostrva duhova, gde ga je raširenih ruku dočekala vesela Milena. Pao joj kamen sa srca, sad ne mora da se trese od kraba i hladnoće. Ostade Pece sam na vetrometini. Višnja kaže da je svako ko se oseća ugroženim spreman na sve, a Pece je okrivljuje za raspad plemena. Ona je, veli, crni đavo Ga’danga. Ona sama je srušila sve što su svi zajedno gradili 17 dana.

Ali, nema vremena za jadikovke. Andrija čeka na poligonu za igru.

Uvertira za današnju borbu bilo je tajno glasanje u oba plemena. Takmičari su ocenom od jedan do 10 rangirali omiljene saplemenike, ali im ni na kraj pameti nije bilo da će to glasanje preokrenuti tok igre. Andrija ih je mudro zavarao. Prvo javno ispisuju imena onih kojima najviše treba hrana. Ne sluteći da će onaj koga proglase za najveće izjelice dobiti bogati sendvič, Manobljani i Spartanci ispisuju Njegoševo i Acino ime. Dok ostalima ide voda na usta, ova dvojica sa uživanjem tamane sendvič.

Potom se biraju takmičari kojima najviše smrdi iz usta. Ubedljivo su izabrane Dina i Teja i ove dve plavuše sa zadovoljstvom peru zube kaladontom.

Za najsmrdljivije proglašeni su Peđa i Branislava, pa na opšte zadovoljstvo i uz ovacije pada zajedničko kupanje i trljanje leđa. Najdlakavije su Anita i Ana. Njih dve dobile su priliku da se reše užasnih dlaka ispod ruku i na preponama, a Ana u zanosu sapunja i lice. A najlepšu nagradu, pisma od kuće, dobili su Luka i Vesna. I, dok njih dvoje stegnutih grla čitaju, Njegoš se strašno sekira što je dobio sendvič a ne pismo. Pošto su se razgalili, sledi šok. Andrija čita rezultate jutrošnjeg glasanja za najpotrebnijeg člana plemena. U Manobu to je Srđan, u Ga’dangu Teja. Njih dvoje, kao kapiteni plemena, sada biraju svoje saplemenike. Svaki izabrani bira sledećeg, ali iz suprotnog tabora. Ko ostane neizabran, pakuje kofere. Iznenađeni i rezultatima i preokretom, takmičari se brže bolje prestrojavaju.

Plemena su sada brojčano izjednačena, a nova podela izgleda ovako: G’dang zastupaju Teja, Višnja, Anita, mali Aca i novoizabrani Dina, Nemanja, Njegoš i Klemen.

Boje Manoba braniće Srđan, Ana, Vesna, Dušan, Aleksandar i bivši ga’dangovci Luka, Peđa i Pece. Branislava se pridružuje Nikoli i Mileni na Ostvru duhova.

Još ošamućeni od neočekivanog obrta, plemena se vraćaju u kampove. Tamo brzo dolaze sebi i analiza događaja može da počne. Njegoš ne može da se oporavi od izgubljene šanse da dobije pismo, čak se i rasplakao. Ipak, kreće sa novim cimerima u obilazak kampa i, na njihovo zaprepašćenje, Nemanja i on otkrivaju im krompir koji im raste ispred nosa. Pošto su lepo prošetali, Nemanja i Njegoš se osamljuju. Komentarišu Srđanov izbor za najpotrebnijeg, što Njegoš ne može da oprosti jer se Srđan non stop samo sprdao, dok je on rintao. Nemanja ga tapše po ramenu, što Njegoša podstiče da iznese stav da je nedopustivo što su on i Nemanja na četvrtom i osmom mestu, a Klemen na drugom. Zato munjevito smišljaju šta im je činiti, posebno jer je Klemen sa njima a boje se da bi Teja mogla da ga favorizuje. Njegoša bes motiviše da svoje bivše saborce razvali na igrama jer zna da je i ovde najjači i da mu niko ništa ne može.

I dok se Njegoš bori sam sa sobom, Teja se nada da će nova podela da zaustavi manipulacije i grupisanja i da će sad svi da žive složno i srećno. Kaže, više joj znači što su je drugovi izabrali, nego da je pobedila u Survivoru. Višnja je takođe samouverena, kaže da je znala da će sigurno biti izabrana u pleme.

Za to vreme, usamljeni Pece, skandalizovan izgledom kampa, kreće u izvidnicu. On je spreman da zakrpi i popravi kamp, sagradi i nov kako treba. Luka priča o bivšim saplemenicima, svađama, pljuvanjima po Manobu...

Ali, najveći šok doživela je Ana. Ona je saznala da joj je Njegoš radio iza leđa i da je to Nemanjino maslo. Najviše su je zabolele aluzije na to da sve vreme glumi, što ju je užasno razbesenelo i razočaralo.

A na Ostrvu duhova, Milena uživa uz svog Spartanca. Nikola je potpalio vatru, ručak je skuvan i, kao svaki džentlmen, Nikola ukrašava sto cvećem. Pridružuje im se Branislava. Pošto je prošlo prvo iznenađenje i pošto su se pošteno najeli, treba prileći.

Nikola je spreman za osvetu, kazniće svoje bivše saborce. A o Ga’dangu misli samo jedno: Vi niste Sparta. Niste ni Ga’dang. Vi ste Titanik!.

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker