Survivor Srbija: Rekla-kazala

Zakulisne radnje u Manobu tek hvataju maha, ali da bi dostigli nivo ogovaranja Ga`danga, moraće još mnogo da vežbaju
0
1 / 12 Foto: Tv Fox

Da bi članovi plemena Manobo sustigli Ga’dang po pitanju razmirica, ogovaranja, tajnih dogovaranja, moraće još mnogo vode da protekne da bi ih. Na Plemenskom savetu Ga’dang ponavlja svoju rekla-kazala predstavu i ovog puta je zaista nezvesno ko napušta Filipine.

I dok se u Manobu, kako kaže Srđan, razvlače kao sitna crevca, jer imaju dan za slobodne aktivnosti,u Ga’dangu tenzije kulminiraju. Četvrti put zaredom na susret sa Andrijom, nije im lako. Sve ih je manje, i gotovo svako od njih bi mogao da ugasi svoju baklju. Ali, za jedno pre podne mnogo toga se može promeniti i šanse se mogu smanjiti ili povećati.

Aca priča kako nije spavao prošle noći. Nije jedini. Višnja, koja je prethodni dan podbacila u igrama, a zna za pravilo da se greške u spartanskoj trupi ne praštaju, spremna je da krene u ofanzivu i odbranu svoje pozicije. I ona je provela noć bez sna mučena teškim pitanjima na koje sada i odmah traži odgovore. Obraća se Peceu i direktno ga pita kome je spreman da ustupi svoje mesto u plemenu, njoj ili Aniti, jer je identičnu priču, koju je njoj pričao, ispričao i Aniti, s tim što su likovi koji izlaze, odnosno, ostaju u plemenu zamenili uloge. Dakle, Aniti je pričao da bi trebalo izbaciti Višnju, a Višnji da bi se trebalo otarasiti Anite.

Višnja pokreće lavinu i iznošenje prljavog veša počinje. Svašta se čulo tokom svađe: ko je i kako kalkulisao, manipulisao, šta je ko kome nudio, obećavao, rekao… Ali igrača ima mnogo, u stvari svi članovi plemena su uključeni u ovu zapetljanu igru i onoliko koliko je njih, toliko je i različitih priča. Višnja je najviše pogođena. Zar nje da se odrekne Pece, a šta joj je obećavao, pita se ona. Pece je glavni optuženi za lobiranje, ali ni Nikola nije pošteđen. On je, prema Peđinoj priči, predlagao da se Višnja izbaci ukoliko Anita osvoji imunitet, što bi značilo da je Anita prva na spisku za odstrel, a da je Višnja samo rezerva. Višnja sada upire prst direktno u Nikolu.

Pece odbija da prihvati da je bilo šta obećavao Aniti i ispada da je samo Višnju uključivao u svoj program za napredovanje plemena. Peđa poručuje Peceu da se mnogo zaigrao, Teja mu diskretno zamera što žonglira sa ljudima i kaže da je to načelo Sparte već sve zamorilo, dok je Luka posle svih priča ubeđen u jedno: neko laže. Sada i drugi upiru prstom na Pecea i Nikolu i čini se kao da su nekom od njih dvojice dani odbrojani. A Nikolin pokušaj da odbrani stav da su plemenu za ujedinjenje potrebni najspremniji borci više niko ne čuje.

Ako je neko pomislio da će Aca ostati po strani, grdno se prevario. Ne samo da nije ostao po strani, već je navrat-nanos promenio stranu i priključio se klanu: Višnja, Teja, Anita, Peđa. Njega je posebno razljutio Nikola koji ga tretira kao klinca i glupaka. I to nije sve. Aca prenosi novom klanu da su se Pece i Nikola već dogovorili da podele pare u slučaju pobede.

Da nije bilo igre za lični imunitet svađa bi trajala letnji dan do podne, ovako su morali bar za trenutank da predahnu. Borba je blatnjava do kraja, a cilj je napuniti što više svoju kantu blatom koje se može prenositi samo rukama, pardon, telom. Anita daje sve od sebe da bude najbolja i pokaže da je veliki borac, pa pribegava specijalnoj tehnici kompletnog ublatnjavanja, mazanja blata po čitavom telu, s posebnim naglaskom na kosu, očekujući da će se iz kose izvući najviše tog ružnjikavog sadržaja.Uprkos njenim naporima, iz igre kao pobednik izlazi Pece.

Ovog puta Nikola je markiran za odlazak iz Ga’danga. U razgovoru u četiri oka Pece svečano izjavljuje Nikoli da neće dopustiti da I njega pleme izbaci, već da će pre sam izaći. Šetajući duž plaže žale se na nezahvalno pleme, pa kažu da su pružili svoj maksimum u svakom pogledu i to samo da bi svima bilo dobro, jer su oni takvi - sportisti, za razliku od ovih sitnih duša s kojima imaju posla.

Za sve to vreme Milena samuje na Ostrvu duhova, a vreme prekraćuje čitanjem pisma koje su joj poslali njeni najdraži. Baš se raznežila čitajući njihove poruke ohrabrenja i ljubavi. A Manobljani? Kako ko. Zaverenici Njegoš i Nemanja uglavnom provode dan zajedno u kalkulisanju kojim redosledom izbacivati saplemenike i u pravljenju planova za takozvanu seču knezova. Kako veruju da su devojke, sa Klemenom i eventualno Bibijem, napravile klan, nije zgoreg da i oni imaju svoj, pa da ih preduhitre. Inače, kako kažu, nisu skloni da rade ljudima iza leđa. Bibi im zadaje probleme, jer ne znaju kome će se carstvu privoleti. Njegošu je posebno sumnjiva Bibijeva opaska da Anu ne bi trebalo izbaciti.

Na Plemenskom savetu Ga’dang ponavlja svoju rekla-kazala predstavu, ali od Luke saznajemo da on i Teja nisu umešani u te priče i kalkulacije, iako nisu ni van svega. Anita koristi i ovu priliku da istakne da je odlična u borbama, Višnja da se požali na izneverena očekivanja, Peđa na gvozdenu disciplinu, Nikola da istakne strategiju jakih boraca. I opet svako u svoju tamburicu. Pece na grudima ostavlja zaštitnu ogrlicu, pa se većina opredeljuje da ispiše Nikolino ime na papiru. Sparta je sahranjena, to najbolje zna Nikola koji je ovom prigodom izjavio:

- Kao srpski Spartanac sam ušao, tako ću i da izađem. Neka se ugasi ta Sparta.

Da li je taj borbeni duh sasvim zgasnuo ili će ga nova mogućnost, koja mu se pruža na Ostrvu duhova,ponovo uzdići, videćemo.

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker