Survivor Srbija: Klanovi

U 14. epizodi rijaliti serijala Survivor, koja je na programu televizije Fox danas, 24. novembra u 22 časa odnosi među pripadnicima suprotstavljenih plemena se pogrošavaju
0
1 / 22 Foto: Tv Fox

U Manobu, pregovori su u toku. Nemanja, Njegoš i Dule kroje planove za budućnost: Čini se da je Klemenova sudbina zapečaćena, ali i da ni za Aleksandra nema mesta među odabranima za pobedu. U Manobu se više ne čuje U svetu postoji jedno carstvo.

Nemanja, Dušan i Njegoš, uz neželjeno Aleksandrovo pristustvo, nastavljaju kalkulacije započete prethodne noći. Aleksandar naivno predlaže da se izbaci Ana jer je najspremnija među devojkama. Ostali se prave ludi, kao nisu ni razmatrali pojedinačne slučajeve, nego kako da se dočepaju što više imuniteta. Nategnuti razgovor se prekida, treba čestitati Ani 21. rodjendan. U nedostatku boljeg, na pesku su joj iscrtali smešnog čovečuljka s porukom Srećan rođendan Anči. Ona se raspilavila, obuzele je emocije. Kaže da bi volela da je sad kod kuće i da joj mama donese rođendansku tortu u krevet. U nadi da će neko videti njene molbe, na pesku ispisuje Sakam pivo. Kažu, onaj odozgo sve vidi. A sada sledi borba za nagradu.

Ponovo blato, kaljuga, štroka, mučenje. Kada čuje da je igra ponovo u blatu, Višnja demonstrativno odbija da u njoj učestvuje, pa taman joj bila zagarantovana pobeda u Survivoru. Kaže, svaki put iz blata izađe krvava i psihički uništena. Ali, u Ga’dangu nema hoću-neću, nego ima da se radi kako ti se kaže. Nagrada za pobednika je kompletni doručak serviran u kampu i to na dan borbe za imunitet. Andrija ih podseća da je jedno nagrada, a imunitet nešto sasvim drugo, što se posebno odnosi na ljubičaste. Vezani kanapom, takmičari se igraju jurke u blatu sa preponama. Ga’dang je bio toliko nadmoćan, da su čak u prvoj rundi Nikola i Aca šetali umesto da trče. Klemen se skroz spetljao, Višnja je i te kako trčala i to sa gazda Peceom u paru, koji nije baš bio u elementu. Anita i Teja su ekspresno pobedile u finalnoj rundi i Ga’dang će sutra konačno omastiti brk. Nikola već nudi svoje žumance u zamenu za belance, ali nisu ni devojke mutave, treba i njima proteina.

Ali, Manobo danas nije izašao praznih ruku. Anine molitve su uslišene i ovo veselo pleme je dobilo pivo. Ništa slađe od brčkanja u okeanu sa flašom u ruci. U to ime pevaju Mi volimo pivo, mi volimo pivo... A Njegoš, Dušan i Nemanja vole pobedu, pa se ponovo odvajaju i razmatraju. Nemanja je ovako smislio: da pobedničku petorku čine on, Njegoš, Dule, Srđan i Dina, mada nije siguran da će se Dina držati dogovora. Dule dobija zadatak da obrlati Srđana, a Njegoš ponosno ističe da se distancirao od Ane. Zahvalan je Nemanji što mu je otvorio oči, pa je shvatio da Ana i Aleksandar provode mnogo vremena zajedno. Zato je on, eto, sinoć odbio da deli pokrivač sa lepom Makedonkom. A ona, ne sluteći ništa, priča Aleksandru da bi volela da se pojavi neki frajer visok, crn, zelenih ili plavih očiju, slobodouman i da bude sa njom. Aleksandar se slaže. A uz to još treba i da je pun razumevanja i poverenja jer, slažu se, to je osnov dobre veze. Dušan prelazi u ofanzivu, ali Srđan nije baš u fazonu da igra kako oni sviraju. Pošto je porazgovarao sa Dušanom onako, neobavezno, izjavljuje da uviđa da će biti mnogo nepravde i da će morati da glasa za one za koje možda ne bi glasao, koji mu treniraju živce svaki dan.

I dok Manobo počinje da se deli, davno podeljeni Ga’dang peva li peva. Luka, Anita, Višnja i Teja na obali plavog mora pevuše Azru i Galiju. Anita je, slažu se Teja i Višnja, spustila loptu i sad je ok. Višnja misli da je to zato što je shvatila da ne bi mogla da isfunkcioniše ovde da je nastavila kako je počela. U Ga’dangu nema nikakvih tajni, jasno je ko je sa kim. Anita kaže:

- Ako smo nas petoro (Anita, Peđa, Luka, Višnja i Teja) pozitivna petorka, onda su Pece, Aca i Nikola sveta trojka.

Sveta trojka odmara, akumulira energiju, a vesela petorka čantra na plaži.

Noć pada i na Ostrvo duhova, gde se drugarice Milena i Ana super provode, ogovaraju, kuvaju, plivaju...

A sutra će već svi ponovo biti na suprotnim stranama.

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker