Survivor: Leglo pacova u kampu Manoba

Daleko od kuće, još dalje od egzotike sa razglednica. Kiša pljušti sve u 16, a plemena su smorena i natopljena. Obrisi užasnog tajfuna koji je razorio ceo region osećaju se i te kako i na ovom delu ostrva
0
1 / 7 Foto: Tv Fox

Koža avanturista je zbrčkana i smežurana kao da su se kiselili u buretu mesec dana. Doduše, Njegoš ne gubi duh, on je glancao svoje bele patikice kao da će u diskoteku, a ne u još jednu tešku bitku za nagradu.

Ana je otišla na Ostrvo duhova gde ju je Goca dočekala prijateljskim zagrljajem. Ali zato u Ga’dangu ne vlada nimalo prijateljska atmosfera, iako se svi trude da daju neki privid sloge. A možda je neraspoloženje zbog dosadne kiše, gladi i umora....U ovako teškim klimatskim uslovima, zaista nikome ne može biti lako.

Igra za nagradu i sitnice koje život znače, zahtevala je i snagu i spretnost. Na dnu mora su se nalazili kovčezi sa petrolejskom lampom, perajima, harpunom, a uz to pobedniku je sledio i krov nad glavom sa sve krevetom i jastucima! Bolji u igri selio se u bolji kamp. Ga’dang je na vreme skapirao da se zapravo bore za svoj kamp jer gubitniku pripada kamp Manoba, kao lošiji. Sve što treba da urade je da složno veslaju do sanduka, zarone i prevezu do obale. Iako je Manobo bio u psihološkoj prednosti, Ga’dang je i ovok puta pokazao da nesloga u kući ne znači i neslogu u borbi. Ubedljivo su pobedili, uprkos neviđenom pljusku koji im se prosuo na glavu. Raduju se pobedi, dok zblanuti Manobo ne može da dođe sebi. Ko im je kriv kad su bili totalno nesinhronizovani?

Ga’dang je sačuvao čast i vratio se na svoje ostvro bogatiji za lampu, peraja i krov. Svesni da su mogli sve da izgube i završe u Manobovom kršu, složni su da je ova pobeda pobeda od egzistencijalnog značaja. I svesni su da će morati da porade na podizanju morala, posebno jer je Vođa Pece pao u neko čudno, mračno raspoloženje. Što najviše smeta Teji i Višnji, koje, za sada, to ne izgovaraju dalje od objektiva. Luka je, po običaju, duhovit:

- Imam utisak kao da smo u zatvoru i da je Aca Pecijeva kučka.

A jadni Manobo? Očajni su i totalno sluđeni. Osim poraza, dotuklo ih je i suočavanje sa užasom u kom žive. U njihovoj, kako ju je Srđan krstio, prokletoj avliji, kiša je natopila sve što se dalo natopiti, pa su se latili metle. Tokom preuređenja kampa našli su mrtvo mladunče nepoznatog porekla i leglo pacova.

Devojke su se bacile na pletenje krova, a Ana je toliko očajna da naglas kuka što je uopšte i došla. Dušan prognozira još jednu besanu noć pod kišnim oblakom, što znači da će energija u predstojećoj borbi za imunitet biti ravna nuli. Klemenu je žao što su izgubili, ali ne jer su ostali bez nagrade već zbog satisfakcije da psihološki unište Ga’dang. I niko ne komentariše poraz jer znaju da bi njihovom jedinstvu došao kraj kada bi počeli da pretresaju ko je kako veslao... Zato su se prvo iskulirali uz pesmu, a potom se bacili na popravku. Moral je srozan, atmosfera gora od vremena, a takmičari na ivici živaca. A da bedak bude veći, satima su zbog vlage pokušavali da zapale vatru, ne bi li se zagrejali i skuvali pirinač. I kada su naokon uspeli, tiganj sa vodom i pirinčem su oborili u vatru... Kad je bal, nek’je maskenbal!

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker