Survivor: Pleme Ga dang izbacilo Anu

Ko glumi? Ko taktizira, a ko filozofira? Zašto je muškarcima potrebnija hrana? Ko kosi, a ko vodu nosi? Mnogo je pitanja u Ga’dangu, a odgovori (i dogovori) se nižu jedan za drugim...
0
1 / 6 Foto: Tv Fox

Tenzija u Ga’dangu veća je nego moral. Ovi ratnici morali su da izaberu još jednog za eliminaciju. Teja i Višnja su se, kaže Anita, skroz priklonile muškarcima, stalno ih nutkaju svojom hranom, te da ti operem čarape, te da donesem drva... Ani je već svega dosta, a i Milena je izrazila želju da digne sidro. Luka evocira uspomene Darija, prošlogodišnjeg vođu Roke, koji je svojevremeno pokušavao da objasni jednoj guski zašto muškarac treba da jede više od žene. Zanimljivo je da prisutne dame zubima kidaju konopce i kotrljaju kugle kroz blato, ali ni jedna nema herca da zapuši usta svojim saplemenicima... Gde je sad Vanja Mandić....

Ali, kad su strategije u pitanju, tu su Ga’dang ratnice bez premca. Teja i Višnja smišljeno pitaju Milenu da li ima snage za sutrašnju borbu. Priključuje im se Nikola koji podseća Milenu na dogovor u igri za imunitet. Kaže joj da ne treba da pušta da joj pune glavu i da joj je Ana uvalila vruć krompir. Da li će razgovor uroditi plodom, a ova devojčica pokleknuti i okrenuti leđa Ani i Aniti? Ali, pre Plemenskog saveta valja se izboriti za lični imunitet. Ovog puta igra zavisi isključivo od mozga. Sve oči su uprte u ribarsko selo, kolibu sa lokalnom radinošću. Takmičar koji upamti najviše predmeta ima pravo da uzme život drugom takmičaru i tako dok ne preostane poslednji sa najviše života. Ponovo se pokazalo da je Aca, bez obzira na glad, umor i neispavanost, u najboljoj mentalnoj formi. A i da je miljenik plemena. Drugi put zaredom Aca pobeđuje i osvaja lični imunitet.

Za to vreme, Manobo provodi raspust pričajući viceve o Čak Norisu. Srđan se nameračio na pticu koja ih danima mami sa stene. U tu svrhu instalira sebi velika krila od lišća i zauzima busiju na steni. Dušan je zadužen za zvučne efekte, ali, bez efekta. Ptičica je zbrisala u dubinu džungle, a Srle sleće sa vrha stene. Direktno u pesak. Ni ovaj dan, ma koliko tmuran, ne može da protekne bez ljubavnih peckanja. Na tapetu su Ana i Njegoš koji se smejulje kao tinejdžeri, dok ih ostatak plemena zadirkuje. All we need is love, ali Nemanja misli da Ana, kao glumica, preko Njegoša možda pokušava da dođe do finala i Nemanjine podrške. Ljubomora ili urođeni skepticizam?

Ništa manje nije zabavno na Ostrvu duhova. Pobednica duela Goca čitav dan pokušava da kremenom zapali vatru. Sramota ju je, kaže, što uspešna poslovna žena ne ume da zapali vatru. U sumrak, ipak je uspela i posle 10 dana konačno topli obrok.

Eto i Ga’danga na Plemenskom savetu. Kako kod Andrije nema cile-mile, neki će morati da odgovore na prilično nezgodna pitanja. Tako će ćutljivi Peđa reći da ne veruje ni ocu i majci, a kamoli njima (Ga’dangu). Mali Aca će pošteno okrpiti devojke koje nisu Višnja i Teja, a koje se po ceo dan sunčaju i ne rade ništa dok se Višnja i Teja raspadaju od posla. To je, naravno, razgoropadilo Anitu koju poštuju i oni koji je ne vole... Jasno je sasvim da se pleme podelilo i da su Ana, Milena i Anita na jednoj, a Pece i pioniri na drugoj strani. Luka kaže da je neprirodno da budu srećna porodica i da je sasvim prirodno da se podele. Mali Aca još jednom pokazuje koliki je frajer: on poklanja ogrlicu Milenu jer smatra da je nepravedno ugrožena, iako stalno daje svoj maksimum. Još jednom, kapa dole. Valjda će se nekad neko revanširati toj dobroti. Glasanje je skroz neizvesno. Na kraju, Teja i Peđa imaju po dva glasa, a Ana Mitrić sve ostale. Ga’dang odlazi u logor, a Ana na Ostrvo duhova. Dobro da je Goca naložila, da se nova stanarka ogreje posle boravka u ledenom Ga’dangu.

TAGOVI: Survivor123
makonda-tracker