Titova kuhinja od danas na B92

1
Serijal Titova kuhinja biće emitovan od petka 25. maja u 19 časova na televiziji B92.
Una Senić i Goran Kovačević, foto: Promo
Una Senić i Goran Kovačević, foto: Promo

Kažu da se put do srca vodi preko stomaka. Svi Titovi gosti znali su to vrlo dobro. Koja je tajna Titove kuhinje kojom je uspevao da omađija svoje goste? Kojim je jelima dočekivao svoje goste i bio dočekivan u inostranstvu? Zašto Elizabet Tejlor ima onako zamišljen pogled kada preko trpeze gleda Josipa Broza? Šta nam govori osmeh Đine Lolobriđide? Šta je to smekšalo Josifa Visarionoviča?

Krenite na nostalgično putovanje kroz tajne recepata Titove kuhinje. Otkrijte zašto je upravo kuhinja jedan od skrivenih sastojaka popularnosti i harizmatičnosti ovog najvećeg sina svih naroda i narodnosti. Usput se prisetite se Jugoslavije iz 1970-tih i 1980-tih godina, vremena kada je zemlja koje više nema bila na svom vrhuncu.

U svakoj epizodi, kulinarski mag Goran Kovačević analizira specijalitete sa svetkovina koje je Tito priređivao svojim gostima, a zatim oživljava najlepša i najukusnija jela iz Titovog kuvara, dodajući im prstohvat najmodernijih kulinarskih trendova 21. veka. Njegova osnovna misija je da pokaže kako svako jelo u kom je Tito sa svojim gostima nekada uživao, danas može da se napravi jednostavno, jeftino i lako.

U tome mu u prvoj epizodi pomaže Una Senić koja gledaoce podseća na prošla vremena koja još uvek izazivaju osećaj da je sve bilo mnogo lepše i vraća ih u vremena kada su Jugoslavija bila stecište svetskog džet seta i tema naslovnih strana svetskih magazina.

makonda-tracker