zanimljivosti

Svi su uživali u scenama iz "Nečiste krvi": Gledali smo ih sa oduševljenjem, a sada glumci podelili svoje utiske

4

Voja Nanović je originalni scenario izgradio na osnovu više literarnih dela:”Nečista krv”, “Jovča”, “Koštana”... srpskog književnika Bore Stankovića. Od tih tekstova, Nanović je napravio porodičnu sagu zahvatajući period od skoro 40 godina, u drugoj polovini XIX veka. Prateći tri generacije jedne vranjanske porodice, serija pripoveda o njenom finansijskom, moralnom i fizičkom propadanju.

foto: Glossy, Nedeljko Tišanović
foto: Glossy, Nedeljko Tišanović

Dragan Mićanović, koji tumači starijeg efendi Mitu, ističe da radeći na ovom projektu cela ekipa je imala osećaj odgovornosti da snima nešto posebno i nešto što će ostati generacijama iza nas.

 

- Trudili smo se da Stankovićeva dela što bolje prikažemo današnjoj publici. Za mene, a verujem i za većinu glumaca, pravi je glumački praznik kada dobijete jedan ovakav izazov. Divna je stvar što su producenti prepoznali značaj dela Bore Stankovića i što smo ih prebacili u filmsku formu. Inače, pripremajući se za ovaj projekat pročitao sam ponovo njegova dela i uživao u njima - priča Dragan Mićanović.

 

 

Njegov mlađi kolega, Vučić Perović, tumači Mitketa, čoveka u periodu od dvadesetih do četrdesetih godina.

 

- Mitke je lik iz „Koštane“, ali u seriji je predstavljena proširena verzija ovog junaka. Sva priča koju Mitke izgovara u „Koštani“ je odigrana u seriji, kao i neke okolnosti oko gubitka majke i odnosa sa ocem koje ne postoje u originalnoj priči. U ovoj priči svi likovi su povezani i sreća je da smo imali ovakav scenario, ali i saradnju sa rediteljima Goranom Stankovićem i Milutinom Petrovićem. Ovaj projekat je moje najstudioznije bavljenje glumom koji sam do sada imao. Sa pravom mogu reči da je Mitke Minjončić u mojoj dosadašnjoj karijeri - ističe Vučić Perović.

 

Mladi glumac uglavnom ne daje intervjue za medije ali ovog puta odstupa od pravila.

 

- Kada nemam preterano šta da kažem i nemam jak povod, tačno je da ne dajem intervjue. Iza "Nečiste krvi" stojim i mogu da pohvalim ovaj projekat. Uvek bih gledao ovakve serije.

 

Glumica Nevena Neradžić istakla se ulogom Vaske, unuke Hadži Trifuna i Jovčinim najmlađim detetom.

 

- U filmu smo videli Jovčin odnos generalno prema ženskom rodu, ali to se potpuno menja kod njega u momentu kada on dobija kćerku. Mi u odnosu Jovče (Leon Vučev) i njegove kćerke Vaske, vidimo koliko je on zaštitnički nastrojen prema njoj i koliko je voli i čuva. Ozbiljno smo se pripremali za snimanje serije, a Nanović je napisao sjajan scenario od Stankovićevih dela, a takođe su doprinele i izmene koje su dodate kasnije u adaptaciji naše serije. Prikazano je jedno porodično stablo i mislim da će ljudima biti lakše da se upoznaju sa pojedinačnim pričama kroz to veliko drvo - tvrdi glumica.

 

 

makonda-tracker