Balkanskom ulicom: U novom ramu za stare slike

1
Emisija Balkanskom ulicom na Prvom programu RTS-a u jubilarnu desetu sezonu emitovanja od 9. oktobra, nedeljom od 13: 30 časova, ulazi u malo izmenjenom ruhu
Foto: S. Sarić
Foto: S. Sarić

Od ove sezone Balkanskom ulicom emituje se iz studija u Košutnjaku, a gosti će biti oni koji su u proteklih 10 godina dali najupečatljivije intervjue i oni koje je Vesna Dedić čitavu deceniju čekala.

Atmosferu ulice kojom se sa železničke stanice dolazi u Beograd, sa koferom punim planova i snova za osvajanje velikog grada, dočaraće nova scenografija- novi ambijent kao novi ram za stare slike, kako kaže autorka emisije Vesna Dedić.

- Emisija i dalje ostaje portretski intervju u kojem gosti, čuvena imena umetnosti, sporta, politike, novinarstva i drugo pričaju svoju životnu priču, iskreno i emotivno- Studio i scenografija su tu da emisiju malo umiju i da pomognu da gledaocima emitujemo i vredne snimke iz bogate arhive Televizije Beograd na upečatljiviji način. Radujem se susretu sa ličnostima koje su mi do sada dale intervjue na koje su gledaoci emotivno reagovali, a radujem se i što su pristali na razgovor oni čiji sam pristanak čekala skoro deset godina. Ovim televizijskim pričama, intervjuima, želim da  dočaram stihove iz pesme Tražim ulicu za svoje ime u kojima pesnik, na pitanje: Dok je istorija trajala, šta sam ja radio?, daje najednostavniji i najlepši odgovor: Prosto sam voleo tebe - ističe Vesna Dedić.

Dobro poznati segment emisije u kojem gosti pričaju o trenucima kada su sreću i tugu delili u kafani, biće upotpunjen pevačima koji će a capello, ili uz pratnju jednog instrumenta, pevati gostima njihove omiljene kafanske balade.

makonda-tracker