Svetski dan pozorišta za decu

U želji da se pridruže proslavi Svetskog dana pozorišta za decu na svetskom nivou, Pozorište mladih iz Novog Sada i ASSITEJ Srbija ove godine pripremili su poseban program
0
1 / 4 Foto: Promo

Svake godine 20. marta u pozorištima širom planete obeležava se Svetski dan pozorišta za decu i mlade. Pored uobičajenog čitanja poruke nekog od renomiranih pozorišnih stvaralaca, tokom čitavog meseca organizuju se različite aktivnosti kojima pozorišta za decu i mlade obeležavaju svoj praznik.

Pozorište mladih i ASSITEJ Srbija su u želji da se pridruže proslavi pripremili poseban program. Pored predstave Anđeoska bajka koja će se 20. marta u 11 časova naći na redovnom repertoaru pozorišta, u ponedeljak 29. marta biće održan poseban celodnevni program, pod nazivom Radio drama u kulturi za mlade-aktuelnosti i izgledi. U okviru ovog događaja, publika će imati priliku da prisustvuje javnim čitanjima tekstova za decu, razgovorima sa njima nakon čitanja, prezentaciji rada sa decom sa posebnim potrebama, kao i javnoj tribini na pomenutu temu.

Uz studente dramaturgije i glume sa novosadske Akademije umetnosti u programu će učestvovati reditelji i urednici dečijeg dramskog programa na Radiju Novi Sad i Radiju Beograd, pedagozi i univerzitetski profesori. Posebna pažnja biće posvećena produkciji i upotrebi radio drame u radu sa decom i mladima oštećenog vida.

makonda-tracker