Bojčinsko kulturno leto: Predstava Karolina Nojber oduševila publiku

0
U okviru manifestacije Bojčinsko kulturno leto, koju treću godinu za redom organizuje opština Surčin, u nedelju trećeg jula, izvedena je pozorišna predstava Karolina Nojber u adaptaciji pozorišta Zoran Radmilović iz Zaječara, po tekstu Nebojše Romčevića

Na tragu inspirativne životne istorije slavne nemačke glumice-reformatorke iz sredine osamnaestog veka, Karoline Nojber, Nebojša Romčević gradi totalnu i višeznačnu dramsku alegoriju o međusobnim suočavanjima, preplitanjima i iskušavanjima pozorišnog mehanizma i društvenog konteksta. Nakon mukotrpne borbe u kojoj je žrtvovala sve, Karolina Nojber je postala jedna od heroina postmodernog društva ali i ikona novog načina shvatanja pozorišne umetnosti kao takve, zbog čega se pozorišna gluma svrstava u doba od Karoline Nojber i posle Karoline Nojber.

U  okviru Bojčinskog kulturnog leta u subotu devetog jula biće održan koncert veterana folklora u okviru kojeg će nastupati KUD-ovi: Abrašević Valjevo, Abrašević Kraljevo, Svetozar Marković Kragujevac, Smederevo, Tent Obrenovac, Bogatić, Diogen Surčin. U nedelju desetog jula publiku očekuje ansambl narodnih igara i pesama Venac iz Gračanice. Svi programi počinju u 20:00, a ulaz je besplatan.

 

makonda-tracker