Jubilej

Predstava ,,Talas" za godišnjicu:60 godina pozorišta ,,Dadov"

0

Predstavom ,,Talas" reditelja Predraga Stojmenovića, pozorište za mlade ,,Dadov" proslavlja važan jubilej - 60 godina rada.

foto: promo
foto: promo

Premijerom predstave „Talas“ u režiji i adaptaciji Predraga Stojmenovića počinje obeležvanje 60 godina Omladinskog pozorišta DADOV.

Tekst za predstavu „Talas“ dramatizuje se na osnovu školskog eksperimenta, koji je u SAD sproveo profesor Ron Džouns. Nemoćan da objasni učenicima kako su Nemci pristali na nacizam, odlučio je da u pet školskih dana zajedno sa njima simulira nastanak takvog uređenja društva. Na osnovu ovog događaja snimljen je dokumentarac koji je dobio nagradu Emi, nakon toga snimljen je i nemački igrani film, a knjiga koju je napisao Tod Straser imala je tiraž od 8 miliona primeraka.

 

foto: Promo

Ovo je prvi put da se po filmu „Talas“ radi jedna pozorišna predstava. U predstavi učestvuju dvadeset dva mlada glumca, među kojima je i glumac Petar Kokinović koji je prve svoje korake glumačke upravo ostvario na sceni DADOV-a. Mladi Kokinović tumači ulogu profesora koji sprovodi ovaj hrabri eksperiment.

 

foto: promo

Kostime za predstavu osmislila je Lara Popović, dok je asistent reditelja bio Janko Kovačević.

Predstava je od večeras na redovnom reperotaru pozorišta DADOV i publika je može videti u repriznim terminima 22. i 23. mart od 20 časova.

 

 

makonda-tracker