deca u pozorištu

Pozorišna značka za mladu publiku Smedereva: Predstave i zanimljive aktivnosti samo za osnovce

0

Projekat Pozorišna značka Branislav Nušić zvanično je i uspešno započet. Osnovnoškolci su već pogledali nekoliko predstava, a sada skupljaju utiske za svoje pozorišne dnevnike, i čekaju nove aktivnosti.

foto: Promo

Tokom prethodne nedelje učenici osnovnih škola u Smederevu počeli su da gledaju predstave sa repertoara programa Pozorišna značka Branislav Nušić, koji organizuje pozorište PATOS. Prva na repertoaru, namenjena učenicima svih razreda, bila je predstava „Plastične bašte“, u režiji S. Tramaćerea (iz Italije). Sale su bile pune, što posetilaca – učenika i njihovih nastavnika, što dobre energije koja je trajala tokom svih izvođenja.

 

Učenike u školama već sada očekuju njihovi „pozorišni dnevnici“, u kojima će moći da ostave svoje prve pozorišne kritike. Sledeća aktivnost biće već u aprilu, kada će se prigodno, u okviru Nušićevih dana, pogledati nove predstave i zapisati novi pozorišni utisci.

 

foto: Promo

O projektu

 

Projekat Pozorišna značka Branislav Nušić je program Pozorišta PATOS iz Smedereva. Njime se ostvaruje razvoj i edukacija mlade pozorišne publike, kroz podsticanje i negovanje umetničkog ukusa i kritičkog promišljanja. Učenici osnovnih škola u toku jedne godine organizovano sa školom gledaju predstave sa brižljivo i odgovorno osmišljenog repertoara, pišu svoje prve pozorišne kritike u svojim pozorišnim dnevnicima koje dobijaju na poklon i učestvuju u manifestaciji Pozorišna značka Branislav Nušić u decembru 2018. godine.

 

foto: Promo

Projekat je jedan od tri pobednika konkursa Superste+ za 2017. u okviru programa Superste.net. Značaj projekta je prepoznat i finansijski podržan od strane Grada Smedereva, a podršku je pružilo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ocenivši da se njime izuzetno podstiče kreativan razvoj učenika školskog uzrasta.

 

 

 

makonda-tracker